Yamaç Paraşütü Heyecanı Çameli İlçesinde Yaşanacak

2018 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Hazırlık Yarışması, yarın yapılacak.

Türk Hava Kurumu (THK), Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) lisanslı sporcularıyla bu kez Denizli'nin Çameli ilçesinde gökyüzünü süsleyecek.

THK'den yapılan açıklamaya göre, Çameli Belediyesi ve Çameli Kaymakamlığı iş birliğiyle 2 bin 140 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağında, bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek FAI - CAT2 onaylı etkinlik olan 2018 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Hazırlık Yarışması, büyük bir şölene imza atacak.

Yarışmaya 50'nin üzerinde ülkeden 300'den fazla sporcunun başvurduğu ancak uluslararası standartlar gereği seçilmiş en iyi 120 sporcunun katılacağı belirtildi.

Yarışma, yarın saat 11.30'da Çameli Belediye Başkanlığı'nın düzenleyeceği açılış töreniyle başlayacak. 2 Eylül-7 Eylül tarihlerinde yapılacak resmi yarışma uçuşlarının ardından kapanış töreninde madalyalar sahiplerini bulacak.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve Uluslararası Hava Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Kürşat Atılgan, Çameli Belediye Başkanı ve Çameli Kaymakamına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yılda binlerce gence ücretsiz kurs ve eğitim verdiklerini vurgulayan Atılgan, şunları kaydetti:

"Kurumumuz üniversitesiyle, uçuş akademisiyle, 382 şubesiyle, yangın uçaklarıyla, helikopterleriyle kadirşinas Türk Milleti'nden aldığımız yardımlarla faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Öte yandan Türkiye'nin Ulusal ve Uluslarası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ile işbirliği içerisinde devletinin kendisine yüklediği önemli görevlerden birisi olan sportif havacılık alanında da her branşta şampiyonalar düzenlenmeye devam etmektedir. FAI – CAT2 onaylı bu Yamaçparaşüt Mesafe Yarışması aynı zamanda Türkiye'de bu yıl yapılan ilk resmi mesafe yarışması olma özelliğini taşımaktadır. İkincisi yine FAI – CAT2 onaylı ve dünya kupası olarak hemen bu yarışmanın arkasından Aksaray'da yapılacaktır. Tüm sporculara başarı ve kazasız emniyetli uçuşlar diliyorum."

2018 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Hazırlık Yarışması'nın ödül töreni ise 7 Eylül Cuma günü saat 18.00'de Çameli Taş Konaklar'da yapılacak.

Kaynak: AA