Suriyeli Aileye Kuran Bayramı'nda Alo Evlat Hattı Umut Oldu

Kartepe’de yaşayan Suriye vatandaşı Sabah Mahmud Hasan ve ailesi, Kurban Bayramı’nda Alo Evlat Hattı ekibi tarafından misafir edildi.

Suriyeli Aileye Kuran Bayramı'nda Alo Evlat Hattı Umut Oldu
Suriye’de yaşanan iç savaş en çok hayatını zorluklar içerisinde geçirenleri vurdu. Öyle ki Türkiye’nin kucak açtığı Suriyeliler, savaşın acılarını unutmaya çalışıyor. Her doğan günde ölümle burun buruna yaşayan bu insanlar, Türkiye dışında gittikleri bütün ülkelerde savaşın acılarının yanında insan olmanın değerini göremiyorlar. Eşiyle birlikte Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşayan Sabah Mahmud Hasan (35)’ın hayatı Suriye’de başlayan iç savaş sonrasında değişti. Çıkan iç savaşta eşi gözlerinin önünde öldürülen Sabah Mahmud 5 çocuğu yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Hasan, iki çocuğunu kendi aileleri olmasından dolayı gözyaşları içerisinde Suriye’de bırakarak 3 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye sığındı. Geçici Barınma Merkezi’nde 3 çocuğu ile birlikte hayatını idame ettiren Sabah Mahmud’un yaşadığı zorluklar bununla da bitmedi. Son dört yıldır Türkiye’de yaşayan Sabah Mahmud ve ailesine 2 yıldır Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ödüllü projesi Alo Evlat Hattı birimi ekipleri bakıyor.

Çocuklarına bakma imkanı olmayan, aynı zamanda kanser hastası olan Sabah Mahmud Hasan ve ailesine Kartepe Belediyesi sahip çıktı. Sabah Mahmud’un, Muhammet Hasan (13) ve Mahmut Hasan (11) yanında yaşarken, 15 yaşındaki kızı Emira Hasan Balıkesir’de bulunan Çocuk Evin’de hayatına devam ediyor. Aile bireylerinin bir arada olması için Alo Evlat ekibi aile üyelerini sık sık bir araya getiriyor. Kartepe Belediyesi Alo Evlat Birimi tarafından Kartepe Hikmetiye Mahallesi’nde sıcak bir yuva sağlanan aile hayata yeni umutlarla bakmaya başladılar. Her türlü ihtiyaçları Alo Evlat Ekibi tarafından karşılanan Suriyeli Sabah Mahmud Hasan, Muhammet Hasan ve Mahmut Hasan, Türk okullarına giderek hayata tutunuyorlar. Alo Evlat Birimi ekibi Kurban Bayramı’nda Suriyeli Sabah Mahmud Hasan ve üç evladına unutulmaz bir gün yaşattılar. Ekipler tarafından bir araya getirilen aile bireyleri çocuklar gibi eğlenirken, bayramın tadını çıkardılar. Muhammet Hasan, Mahmut Hasan ve Emira Hasan çocuk olmanın ilk kez farkına vardılar.

Suriye’de yaşanan iç savaşın sonucunda birçok ailenin dağıldığını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin ÜzülmezTürkiye ensar ruhu ile gelenleri kucaklamıştır. Birçok Suriyeli yaşamak umuduyla göç etmek isterken binlerce insan hayatını kaybetti. Ülkemizde Suriyelilerin yeniden ülkelerine dönme ortamı oluşuncaya kadar imkanlar dahilinde misafir etmekteyiz. Alo Evlat Birimi hizmetimizle birlikte Suriyeli Hasan ailesi çok zor günler yaşadıktan sonra yüzleri gülmeye başladı.

Bizler de elimizden gelen imkanlar ölçüsünde gerekeni yapacağız. İnsanca yaşamak herkesin hakkı. Derdimiz gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır” dedi.

Kaynak: İHA