Kars'ta Kazımpaşa Caddesi'nin Kaldırımlarını Yeniliyor

Kars’ta, kaldırım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kazımpaşa Caddesi’nin kaldırımlarının sökülerek yeniden yapılması cadde esnafının yüzünü güldürdü.

Kars'ta Kazımpaşa Caddesi'nin Kaldırımlarını Yeniliyor
Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Kazımpaşa Caddesi’nin kaldırım yenileme çalışmalarına başladı.

Kars’ın en işlek caddelerinden birisi olan Kazımpaşa Caddesi’nin uzun yıllar el vurulmayan kaldırımlarının sökülerek yeniden yapılması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.

Özellikle yenilenen kaldırımlarımlarda engelli vatandaş için geçişler ve şeritlerinde bulunması ise dikkat çekiyor. Kars’ta bir çok cadde ve sokakta kaldırım ve yol çalışması yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Kars’ımızın çehresinie ve ilimize yakışmayan farklıkları ortadan kaldırarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Kazımpaşa Caddesinin kaldırım yenileme çalışmasına başladık, çağdaş ve yaşanılabilir bir kent için, engelli vatandaşlarımıza uygun kaldırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışıyoruz” dedi.

Kars’ta özellikle uzun yıllar el vurulmayan ve cadde ve sokaklara girdiklerini hatırlatan Karaçanta, “Kazımpaşa Caddesi’nde başlattığımız kaldırım çalışmalarımız öncelikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlayıp vatandaşımızın taşıt trafiğinin doğrudan içinde olmadan kaldırımda güvenli bir şekilde yürüyebilmesini sağlamaktır. Kars’ımızın hak ettiği modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarımız sezon sonuna kadar devam edecektir” diye konuştu.

Kars’ta son günlerde kaldırım çalışmlarına üırlık verilmesi dikkatlerden kaçmazken, Başkan Karaçanta, yürütülen çalışmları yakından takip ediyor. Sezon sonuna kadar kentte birçok cadde ve sokağın yol ve kaldırımlarımlarının tamamlanması düşünülüyor.
Kaynak: İHA