Fındık Tanesi Yüzünden Felç Olan Çocuğun Ailesi Yardım Bekliyor

Manisa’da, nefes borusuna kaçan fındık kırıntısı nedeniyle nefessiz kalıp felç geçiren 3 yaşındaki Ömer Yasir Şahin’in ailesi, oğullarının sağlığına kavuşacağı günü bekliyor Baba İbrahim Şahin: 'Doktorlar bu hastalığın en büyük ilacının fizik tedavi olduğunu söyledi. Ömer’in ellerinin ve ayaklarının kapanmaması için ek olarak cihaz kullanıyoruz. Yurtdışından gelen ilaçlar var. O ilaçlar da maddiyata bağlı. Çocuğumuzun tedavisi için yardım bekliyoruz'

Fındık Tanesi Yüzünden Felç Olan Çocuğun Ailesi Yardım Bekliyor
Manisa’da, nefes borusuna kaçan fındık kırıntısı nedeniyle nefessiz kalıp felç geçiren 3 yaşındaki Ömer Yasir Şahin’in ailesi, oğullarının sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Şehzadeler ilçesinde yaşayan Şahin ailesinin 3 yaşındaki ferdi Ömer Yasir Şahin'in nefes borusuna, 8 ay önce ebeveyni ile dışarıda gezdiği sırada, annesinin verdiği fındık kırıntıları kaçtı.

Minik Ömer ailesi tarafından Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde çocuğun beynine 5 dakikadan fazla oksijen gitmediği ve felç olduğu tespit edildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’ne sevk edilerek burada ameliyata alınan Ömer’in akciğerinden 9 adet mercimek tanesi büyüklüğünde fındık parçası çıkarıldı.

Hortumla burnundan beslenme sırasında zarar gören çocuk, midesinden de ameliyat edildi. Yürüyemeyen, konuşamayan ve kolları kasılı halde kalan minik Ömer’in ailesi, fizik tedavi ve ilaçları bedellerinin bir kısmının karşılanması için destek bekliyor.

- Fizik tedavisi görüyor

Bir fabrikada işçi olarak çalışırken oğlunun tedavisiyle ilgilendiği için işsiz kalan İbrahim Şahin (35), şu anda işsiz olduğunu devletin verdiği evde bakım ücreti dışında bir gelirinin olmadığını söyledi.

Oğlunun tedavisi için gerekenleri güçlükle yapmaya çalıştığını ifade eden Şahin, "Ömer’in tedavisini İstanbul’da alanında uzman olarak araştırıp bulduğumuz bir doktorda sürdürüyoruz. Orada fizik tedavi görüyor. O tedaviler sonrasında şimdi elleri ayakları eskiye göre daha iyi hareket edebiliyor. Doktorlar bu hastalığın en büyük ilacının fizik tedavi olduğunu söyledi. Ömer’in ellerinin ve ayaklarının kapanmaması için ek olarak cihaz kullanıyoruz. Ömer’i bu hayata bırakmak istemiyoruz. Yurtdışından gelen ilaçlar var. O ilaçlar da maddiyata bağlı. Çocuğumuzun tedavisi için yardım bekliyoruz." dedi.

Ömer'in her insan gibi sağlıklı olduğunu ve fındık taneleri yüzünden bu hale geldiğini söyleyen anne Hatice Şahin (32) ise, "Ömer’i yüzde 1 umutla aldılar ameliyata, yaşamayabileceğini söylediler. Hastanede belirli bir süre oksijen tedavisi aldık ve sonrasında ellerini kollarını oynatmaya başladı. İstanbul’da bir doktorumuz var, ona gidiyoruz. Umutlu konuşuyor ve çocuğumuzun düzelebileceğini söylüyor. Biz de iyi olacağı günü iple çekiyoruz. Tek ihtiyacımız iyi bir fizik tedavi. Hayırseverlerden destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA