Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü, erozyona karşı taş duvar örüyor.

Erozyonla mücadelede bu yıl ilk kez taş duvar yöntemini uygulayan Dinar Orman İşletme Müdürlüğü, çalışmalarda sona geldi.

Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Erozyon kontrol çalışmaları kapsamında dere yataklarında sel sularıyla rüsubat taşınmasını engellemek maksadıyla ekonomik ve doğal set vazifesi gören kuru duvar yöntemi ile inşa edilen çalışmalarda Dinar Avdan mevkisi arazilerinin erozyona maruz kalması engellenecek. Ayrıca 2018 yılı sonbaharında proje kapsamında sahaya yörenin iklim şartlarına uygun fidan türlerinden karaçam, ardıç, alıç ve badem fidanı dikimi için arazi hazırlığı çalışmaları tamamlanmış oldu."

- Dinar'da fener alayı düzenlendi

Dinar Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

Dinar Belediyesi önünde toplanan ilçe halkı, mehter takımı eşliğinde düzenlenen fener alayına katıldı.

Belediye Başkanı Saffet Acar, fener alayı sonunda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"30 Ağustos olmasaydı, diğer bütün milli ve dini bayramların hiç biri olmazdı. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı."

Kaynak: AA