Cumhurbaşkanının 'Otağ Merkezi' Müjdesi Ahlatlıları Sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muş'taki Malazgirt Zaferi kutlama programında Bitlis'in Ahlat ilçesinde 1071 metrekare oturum alanına sahip bir otağ merkezi yapılacağını açıklaması ilçede sevinçle karşılandı Ahlatlı esnaf Adem Akkurt: 'Otağın kurulması ilçe için çok iyi olacak. Bölgeye turist akını olacak. İlçemizin kaderi değişecek' Selçuklu Mahallesi Muhtarı Abdullah Deveci: 'Otağın burada kurulması Ahlat'ın geleceği için kurtuluştur. Herkes bu duruma sıcak bakıyor'

Cumhurbaşkanının 'Otağ Merkezi' Müjdesi Ahlatlıları Sevindirdi
ŞENER TOKTAŞ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muş'taki Malazgirt Zaferi kutlama programında Bitlis'in Ahlat ilçesinde 1071 metrekare oturum alanına sahip bir otağ merkezi yapılacağını açıklaması Ahlatlıları sevindirdi.

Malazgirt'teki kutlama programında, Sultan Alparslan'ın bin yıl önce başkent ilan ettiği Ahlat'a "otağ merkezi" yapılacağının açıklanması, ilçede sevinçle karşılandı.

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu projenin Türkiye'nin birliğini ve dirliğini ortaya koyacağını söyledi.

Proje alanına Belediye Meclisi ile karar vererek konuyu Başkan Erdoğan'a sunduklarını anlatan Çoban, "Sayın Cumhurbaşkanımız da '1071 metrekare oturum alanı olsun.' emrini verdi. Önce 5 dönümdü. Kendisine 15 dönüm gibi bir alandan bahsettim. Allah nasip ederse, burada sağlıklı hizmet versin diye, Cumhurbaşkanımızın 1071 emrini koruyarak alanı daha geniş tutma çabası içinde çalışma yürütüyoruz." dedi.

- "Bu, devlet ve millet buluşmasıdır"

Çoban, şöyle konuştu:

"Projeyi geniş kapsamlı 50 dönüm arazi üzerinde düşünüyoruz. Toplumumuza hayırlı ve daha güzel bir hizmet verme alanı da doğmuş olsun. Gelen misafirlerimizi ağırlamada mahcup olmayalım. Kısacası otağın burada olması, 24-25 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin burada toplanması ve ardından Malazgirt'e geçmesinin ilanıdır. Bu emri doğru algıladım. Bütün gayretimizle valimiz, kaymakamımız ve bölgedeki dinamiklerimizle çalışmalara başlayacağız. Proje kısa sürede ihya edilirse hayat bulması için elimizden geleni sarf edeceğiz. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl da Cumhurbaşkanımızı 24-25 Ağustos'ta bakanlarımız ve kuvvet komutanlarımızla ağırlayacağız. Festivallere burada katılacaklar, ardından finali de Malazgirt Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Bu, devlet ve millet buluşmasıdır. Böyle bir projedir."

- "Ahlat için inanılmaz bir umut oldu"

AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "otağ merkezi" açıklamasının yörede heyecan uyandırdığını dile getirdi.

Vatandaşların Malazgirt Zaferi kutlamalarında Erdoğan'ın açıklamalarını merakla beklediklerini belirten Atılgan, şöyle devam etti:

"Halkımız en başından beri 'Cumhurbaşkanımızın gelişi nasıl bir farklılık yaratacak?' diye merak ediyordu. Vatandaşlarımız Cumhurbaşkanını karşılamak için toplanmıştı. Cumhurbaşkanımız böyle bir karar alınca Ahlat için inanılmaz bir umut oldu. Ahlat 1999 yılında 'kültür ili' olarak teklif edilmişti. Dönemin hükümeti tarafından rafa kaldırılmıştı. Şimdi aynı heyecan ilçede devam ediyor. Önümüzde çok güzel bir 5 yıl var. Bin yıl önceki başkent. Böyle bir karar alınması halkımızda inanılmaz memnuniyet uyandırdı. Bu kararın ilçemizin kültürüne, tarihine ve turizme çok etki edeceğini inanıyoruz. Ahlat hakikaten hak ettiği yere gelecek."

Ahlatlı esnaf Adem Akkurt da alınan karardan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımıza otağ merkezi kuracak olmasından bir değil, bin kez teşekkür ederim. Bölge için çok iyi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Otağın kurulması ilçe için çok iyi olacak. Bölgeye turist akını olacak. İlçemizin kaderi değişecek." dedi.

Selçuklu Mahallesi Muhtarı Abdullah Deveci de otağ merkezi müjdesinin ilçede sevinç yarattığını vurgulayarak, "Bu proje Ahlat'ın kurtuluşu için büyük bir fayda sağlayacak. Otağın burada kurulması Ahlat'ın geleceği için kurtuluştur. Herkes bu duruma sıcak bakıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA