Bilecikte Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Vali Tahir Büyükakın başkanlığında uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapıldı.

Vali Büyükakın, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay ve uyuşturucu ile mücadelede görevli kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda, çalışmaları sonuç odaklı yapacaklarını söyledi.

Uyuşturucu ile mücadeleyi tüm kamu kurum ve kuruluşların sahiplenmesi gerektiğinin altını çizen Büyükakın, şöyle konuştu:

''İnsanları madde bağımlısı olmaktan engellememiz gerekir. Önce insanları bağımlı yapmayacağız. Doğal olarak burada tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ana aktörler haline gelecek. Parçalanmış aileler ve risk altında olan çocuklar var. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Uyuşturucu ile mücadele konusunu; insanların uyuşturucuyla temas kurmadan önceki faaliyetler, temas kurduktan sonra geri kazanma faaliyetleri ve ondan sonra hayata tutundurma faaliyetleri gibi üç ana eksen üzerine çalışmalar yapmalıyız.

Hep bir arada hareket edersek yapılan tüm çalışmalar daha da anlam kazanacak. Önce önleyeceğiz, tedavi edeceğiz sonra hayata tutunduracağız. Risk altında olan çocukları için çeşitli kursların ve sportif faaliyetlerin olabileceği alanlar oluşturulmalıyız.''

Bilecik il sınırları içerisinde bulunan metruk binaların yıkılacağını ve bu konuda kararlı olduklarını belirten Vali Büyükakın, ''Kent merkezlerinde bulunan metruk binaların bu amaçla kullanılmaması için gerekli tedbirleri almamız lazım. Yıkılmayan metruk binalar kısa sürede yıkılacak. Bu bataklığı kurutmazsak bu işin çözülmesi mümkün değil.'' dedi.

Toplantı, kurumlar tarafından uyuşturucuyla mücadele ve alınacak tedbirler ile gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yapılması, görüş ve önerilerin iletilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA