'Ayvalık'ta Tatilci Yoğunluğu Sürüyor'

AYTUGEB Genel Sekreteri Ümit Özgültekin: '30 Ağustos Zafer Bayramı ile hafta sonu tatilini birleştirenler oldu. Ayvalık'ta tatilci yoğunluğu sürüyor'

'Ayvalık'ta Tatilci Yoğunluğu Sürüyor'
Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Ayvalık'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile hafta sonunu birleştirip tatilini 4 güne uzatan yerli turistler nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Altyapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin bölge genelinde son derece verimli geçtiğini söyledi.

Özgültekin, uzun tatil döneminin ardından ilçedeki yoğunluğun devam ettiğini, bunun kendilerini şaşırttığını vurgulayarak "30 Ağustos Zafer Bayramı ile hafta sonu tatilini birleştirenler oldu. Ayvalık'ta tatilci yoğunluğu sürüyor." dedi.

Eylül ortasına kadar yoğunluğun devamını beklediklerini dile getiren Özgültekin, şöyle konuştu:

"Eylül ve ekim ayları, Ayvalık'ın ve bölgemizin en güzel dönemi. Havanın, denizin güzel ve yoğunluğun az olduğu bir zaman. Eylül ve ekim ayları içerisinde tatilcilerin buralara gelmesi, aslında daha rahat ve huzurlu bir tatil yapabilmelerine de olanak vermektedir. Çünkü bu aylarda özellikle Ayvalık'ta turistik tesislerde azalan yoğunluk nedeniyle daha kaliteli bir hizmetin sunulmasının önü açılmaktadır."

Özgültekin, Kuzey Ege ve Ayvalık'taki yoğunluğun eylül ortasından sonra da irtifa kaybetse de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA