Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Kesgin'den Yeni Adli Yıl Mesajı

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, 3 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek adli yıl açılışı öncesi mesaj yayımladı.

Kesgin, mesajında, eşitlik, insan hakları ve hukuk devleti olma gibi kavramların temel ilke kabul edildiği Türkiye Cumhuriyeti'nde adalet hizmetinin hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilebilmesi ve toplumun huzur ve refahı için yargı mensupların fedakarca çalıştığını belirtti.

Hukuk devletinin var olmasında ve yaşatılmasında en büyük rolü üstlenen bağımsız ve tarafsız yargı olarak bu önemli vazifeyi ne kadar başarılı bir şekilde yerine getirilirse toplumun huzur, güven ve birliğinin sağlanmasına o derecede katkı sağlanmış olacağının bilincinde olduklarını aktaran Kesgin, şunları kaydetti:

"Tarafların kim ya da neci olduğuna bakmaksızın sadece adaletin tecellisi için çalışmak gibi kutsal bir misyonu üstlenmekteyiz. Adaletin yerini bulması için ülkemizin dört bir köşesinde fedakarca görev yapan hakim, savcı ve avukatlarımız ile adalet sistemimiz içerisinde görev yapan tüm yargı çalışanlarımıza 3 Eylül'de başlayacak olan yeni adli yılda, görevlerinde başarılar diliyorum. Görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle anarken, yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve yargı çalışanlarımıza bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA