Şehidin İsmi Sağlık Merkezinde Yaşayacak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2004 yılında şehit düşen onbaşı Şahin Sağlam'ın ismi, yaşadığı Karabağlar ilçesindeki aile sağlık merkezine verildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2004 yılında şehit düşen onbaşı Şahin Sağlam'ın ismi İzmir'deki 33 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne verildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, şehidin ailesinin yaşadığı Karabağlar ilçesi Karabekir Mahallesi'nde hizmet veren 33 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde tören düzenlendi.

Burada konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, merkeze "Şehit Şahin Sağlam" adını vermek için bir araya geldiklerini belirterek onur, gurur ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade etti.

Şehide rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Salnur şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramı gibi böylesi anlamlı bir günde şehidimizin isminin kurumumuzda yaşatılması bizi ayrıca gururlandırıyor. Şehidimiz bu vatan için 2004 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit oldu. Bizler de vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak, şehitlerimizin rahat uyumaları için özveriyle görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz. Sağlık hizmetlerinin vatandaşımıza yakışan kaliteden ve hakkaniyetten ödün vermeden sunulması için tüm planlamalarımızı yapıyoruz. Şehit Şahin Sağlam Aile Sağlığı Merkezimizin yeni adının hayırlı olmasını diliyorum."

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise tüm şehitleri hürmet, saygı ve minnetle andıklarını belirterek, "Bu anlamlı günde böyle bir etkinliğe vesile olan şehidimizin annesi ve babasının ellerinden öpüyorum. Eğer biz bugün 30 Ağustos'u bayram olarak kutlayabiliyorsak vatan topraklarında özgürce dolaşabiliyorsak bu şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Onları dualarla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehidin babası Kanim Sağlam da gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.

Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin tarafından başta şehit Şahin Sağlam olmak üzere tüm şehitler için dua okundu ve kurdele kesildi.

Törende tüm şehitler adına lokma döküldü, vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: AA