Kars'tan 284 Asker Suriye'ye Uğurlandı

Kars’tan 284 asker, Suriye’ye uğurlandı. Sınır ötesinden Türkiye’ye yönelen terör tehditlerini ortadan kaldırmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınır ötesinde düzenlenen operasyonlara katılmak üzere bölgede görev alacak olan Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 284 kahraman asker için uğurlama töreni düzenlendi.

Kars'tan 284 Asker Suriye'ye Uğurlandı
Kars Harakani Havalimanında düzenlenen törene; Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın ve İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik katıldı.

Uğurlama töreninde askerlere seslenen Vali Rahmi Doğan, Devletin, ülkemize karşı yurt içinde ve yurt dışından yönelen terör tehdidine karşı her türlü tedbiri alacak kudrette olduğunu ve terör örgütleri ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini söyledi.



Devletimizin her zaman mağdur ve mazlumların yanında yer aldığına dikkat çeken Doğan, “Bu milletin evlatları olarak vatan, millet, bayrak ve devlet uğruna her zaman göreve hazır. 284 askerimizi de bu kararlılık içesinde uğurluyoruz. Terör örgütlerine karşı amansız mücadele veren bütün kahramanlarımıza Allah’tan başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Doğan, Suriye’de görev alacak olan Mehmetçikle tek tek tokalaşarak komondoları Suriye’ye gitmek üzere Kilis’e uğurlandı.
Kaynak: İHA