'Dipsizgöl' Turizme Kazandırılıyor

Kastamonu’nun Tosya ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan bin 550 rakımlı noktada 40 metreyi aşan derinlikte dört bir yanı gürgen, meşe ve devasa karaçam ağaçları ile kaplı ’Dipsizgöl’, yeniden turizme kazandırılıyor.

'Dipsizgöl' Turizme Kazandırılıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı Tosya Dipsizgöl Tabiat Parkı’nda daha önce 19 yıllığına özel bir şirkete işletmeciliği ihale edilmişti. Geçtiğimiz Haziran ayı içinde Dipsizgöl Tabiat Parkı’nda özel işletmeye ait konaklama tesisi otel bölümünde bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış ve yangın sonrası büyük hasar gören otel bölümüyle birlikte Tabiat Parkının İşletmecilik sözleşmesi feshedilerek özel şirketten geri alınmıştı.

Dipsizgöl Tabiat Parkı, bu süreç içerisinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü sorumluluğunda işletilmeye devam etti. Yangın ile ilgili gerekli soruşturma ve incelemenin devam ettiği Dipsizgöl Tabiat Parkı’nda bu yıl itibariyle programa alınan ve bu yıl ihalesi yapılacak olan Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Projesi, 2019 yılında tamamlanacak olup, Tosya Belediye Başkanlığının İşletmeciliğini yapma talepleri Tarım ve Orman Bakanlığının onaylaması halinde gerekli işlemler tamamlanarak Tosya Belediyesine devri gerçekleştirilecek.

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIK YAŞADI

Gölün, koyu yeşil tonlu rengi, etrafını saran ağaçların yaydığı bol oksijen, kuşların cıvıltısı, gölün etrafında konaklama amaçlı bungalov tarzı doğayla bütünleşmiş az sayıdaki evlerin göle yansıyan görüntüsü ,atmosferi, yeni yapılacak Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte Tosya Belediyesi işletmeciliği sorumluluğunda yeniden turizme kazandırılması planlanıyor.

Kurban Bayramı tatiliyle ilçeye gelen vatandaşlar, piknik yapmak için Dipsizgöl’e akın etti. Uzun yıllar sonra Dipsizgöl’e gelen vatandaşlar, yapılan soruşturma nedeniyle yıkılmayan yanmış otel görüntüsü ve eski güzelliğinden uzak kalmış tabiat parkının son durumu karşısında şaşkınlık yaşadı.

Kaynak: İHA