Bodrum'dan Çelebi Adası'na Yüzdüler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 70 kişi sahilden bin 200 metre uzaklıktaki Çelebi Adası'na yüzdü.

Bodrum'dan Çelebi Adası'na Yüzdüler
Bodrum'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 70 kişi, sahilden bin 200 metre uzaklıktaki Çelebi Adası'na yüzdü.

Bodrum'un Ortakent-Yahşi sahilinde toplanan 70 kişi, yaptıkları ısınma hareketlerinin ardından denize girdi. Aralarında çocukların da olduğu yüzücüler, bin 200 metre uzaklıktaki Çelebi Adası'na yüzerek geçti.

Yüzücüler, mesafenin uzunluğu ve akıntı nedeniyle zaman zaman zorluk yaşasalar da adaya ulaşmayı başardı. Yüzücülere 6 sürat teknesi ve jet-skiler de eşlik etti. Parkurda zorlanan bazı çocuklar teknelere alındı.

Parkura giren ve yüzücülerin üzerine doğru seyrettiği gözlenen bir tur teknesi, etkinlik görevlilerince fark edildi. Tekne, görevlilerin uyarılarının ardından parkur dışına çıkartıldı. Bu sırada tekne kaptanı ile görevliler ve yüzücüler arasında bir süre tartışma yaşandı.

Adaya ilk çıkanlardan 15 yaşındaki Sera Sır, etabı çok zorlanmadan geçtiğini belirtti. Yüzme sporuyla uğraştığını anlatan Sır, etkinliğe ilk kez katıldığını dile getirdi.

Yüzücülerden gazeteci Toyga İçözü de etkinliğe her yıl katıldığını, 20 dakikada bin 200 metre yüzdüklerini ifade ederek, "Güzel bir etkinlik oldu. Genç arkadaşlarımız da bize eşlik etti. Onları da aramızda görmek bizi mutlu etti. Bütün Türkiye genelinde bu tür organizasyonlar inşallah olur." diye konuştu.

Etkinliğe yüzerek destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon da keyifli geçen bir organizasyona katılımın her geçen yıl giderek arttığını dile getirdi.

Etkinliği düzenleyenlerden Nazife Pekşen de 7 yıldır geleneksel hale getirdikleri organizasyonda 5 yaşından 70 yaşına kadar herkesin keyifle yüzdüğünü aktardı.

Organizasyon sorumlularından Atakan Atmaca, güzel bir etkinlik olduğunu ancak kısa süreli bir gerginlik yaşandığını ifade ederek, "Bir tur teknesi parkura girdi ve yüzücülerin arasından geçmek istedi. Uyarıda bulunmamıza rağmen bizimle tartışmaya devam etti. Biraz hoşgörü olsaydı daha iyi olurdu." diye konuştu.

Etkinliğe katılanlar daha sonra Çelebi Adası'nda Türk bayrağı açtı.

Kaynak: AA