Konya'daki DEAŞ Operasyonu

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik geçen yıl düzenlenen ve 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon kapsamında haklarında dava açılan 7'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi Tutuklu sanıklardan Ramazan Aras:'Kök, nezarette nasıl ifade vereceğimizi söyleyip 100 dolar verdi. Ama kendisi bize iftira atıyor'

Konya'nın merkez Meram ilçesindeki bir villada geçen yıl terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen ve 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon kapsamında haklarında dava açılan 7'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar, taraf avukatları ve bazı sanıkların yakınları katıldı.

Tutuklu bulunduğu Tarsus 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) vasıtasıyla savunmasını yapan tutuklu sanık İlhan Alparslan, aleyhine verilen beyanların çelişkili ve tutarsız olduğunu savundu.

Beraat ve tahliyesini talep eden Alparslan, "Tutuklu sanıklardan Mehmet Akif Kök benim hakkımda, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğumu ve bunun için Konya'ya geldiğimi iddia etmiş. Benim ne niyetle Konya'ya geldiğimi nereden biliyor. Hakkımda verdiği beyanlar yalandır." dedi.

Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS'le bağlanan tutuklu sanık Fahri Karahan ise tutuklu sanıklardan Kök'ün, birilerini kurtarmak adına kendisine iftira attığını öne sürdü.

Tarsus 3 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS'le bağlanan tutuklu sanıklardan Ramazan Aras da sanık Kök'ün psikoloğa götürülmesini talep ederek, "Üzerime atılan suçlamaların çoğu çelişkili. Kök'ün hakkımda verdiği ifadeleri kabul etmiyorum. Ben herhangi bir terör örgütüne mensup değilim. Bunun için de Konya'ya gelmedim. Kök, nezarette bize nasıl ifade vereceğimizi söyleyip 100 dolar verdi. Ama kendisi bize iftira atıyor." diye konuştu.

Tarsus 3 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS'le bağlanan tutuklu sanık Muhammet Ali Danışman ise bildiği her şeyi anlatacağını ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

Sanık savunmalarının ardından mahkeme heyeti davayı ileri tarihe erteledi.

- Olay

Konya'da, 12 Temmuz 2017'de eylem hazırlığı içinde oldukları belirlenen terör örgütü DEAŞ üyelerine yönelik 10 eve operasyon düzenlenmişti.

Operasyon kapsamında merkez Meram ilçesindeki bir villada polis ekipleri ile DEAŞ üyeleri arasında çatışma çıkmış, 5 terörist etkisiz hale getirilirken, 4 polis memuru da hafif şekilde yaralanmıştı. Olayla ilgili aralarında çatışmanın çıktığı evin sahibi M.Ö'nün de bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 9'u tutuklanmıştı. Tutuklanan zanlılardan ikisi hakkındaki dosyanın tefrikine karar verilmişti.

M.Ö'nün daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığı, bir süre sonra serbest kaldığı öğrenilmiş, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin de daha önce terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan cezaevinde yattığı tespit edilmişti.

Kaynak: AA