İsveç'te Çalınan Kraliyet Tacını Arama Çalışmaları Sürüyor

İsveç’in başkenti Stockholm’e 120 kilometre uzaklıkta bulunan Strangas şehrinin merkezindeki Strangas Katedrali’nde bir müzeden çalınan kraliyet tacı ve kraliyet ailesi tarafından kullanılan eşyaların bulunması için polis titizlikte çalışmalarını sürdürüyor.

İsveç'te Çalınan Kraliyet Tacını Arama Çalışmaları Sürüyor
Çaldıkları taç ve asalarla kilisenin deniz tarafından sürat teknesiyle kaçan soyguncular İsveç polisi tarafından aranıyor. İsveç’in yüksek tirajlı gazetesi Expressen, Srangnas şehrinde katedral hırsızlığı ile ilgili bazı bulguların olduğunu açıkladı.

Çalınan nesnelerin değerinin ise yaklaşık 120 milyon İsveç kronu (1 milyar 20 milyon Euro) olduğu iddia edildi.

Strangnas Kilisesi yetkilisi Catherina Delight, "Bulunduklarına dair bir şey duymadım durum böyleyse harika olurdu" ifadelerini kullandı.

Savcı Kristian Agneklev çalınan eşyaların henüz bulunmadığını belirterek, "İyi bir çalışma modumuz var. Yoğun şekilde çalışıyoruz" dedi.

İsveç’in başkenti Stockholm’e 120 kilometre uzaklıkta bulunan Strangas şehrinin merkezindeki Strangas Katedrali’nde bulunan müzeden çok kıymetli kraliyet tacı çalınmıştı.

Öte yandan taç 17. Yüzyıl’da İsveç Kralı Karl IV’ün eşi Kraliçe Kristina tarafından kullanılmıştı. Polis, kraliyet ailesi tarafından kullanılan eşyaların çok kıymetli ve paha biçilmez olduğu belirtti.

Kaynak: İHA