Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özdemir Açıklaması

'Tıp fakültesinin zamanı geldi'.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversite bünyesinde bir tıp fakültesi kurulması için görüşmeler yaptığını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında üniversite hakkında bilgiler veren Özdemir, üniversite bünyesinde bir tıp fakültesi kurulması için görüşmeler yaptığını belirterek, "Tıp fakültesinin zamanı geldi" dedi.

Yeni dönem için bu sene daha iyi hazırlandıklarını ifade eden Özdemir, "Ciddi bir kampanya dönemi geçirdik. Bir tanıtım videosu vardı. İlk birkaç günün içinde 5 milyonun üzerinde izlendi. Televizyon konuşmalarımız oldu. Bundan sonra her 17 Eylül’de üniversite açılışı yapıp her Onyedi Eylül’de Bandırma ve Çevresi Sempozyumunu yapalım diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Bu sene 3 bin 60 civarında kontenjanlarının olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Yabancı öğrenci ve lisans üstü öğrencilerimiz var. Bununla birlikte bu sene 4-5 bin yeni kontenjanımız oluyor. Geçen yıl ön lisanslarda ülke genelinde doluluk yüzde 50’de kalmıştı. Buna rağmen öğrenci sayımız 13 bin olacaktır. İlerleyen yıllarda da 4-5 sene içerisinde öğrenci sayımız 20 binlere ulaşacak. Hedeflediğimiz rakamlarda 20-25 bin arası. Bu sene 85 programlı bir üniversite olarak eğitim öğretim faaliyetlerimize devam edeceğiz. Akademisyen sayımız artıyor. Yabancı akademisyenlerimiz de var. 460 civarı akademisyenimiz var. 3 enstitümüzde artık tamamen faal durumda. Yüksek lisans öğrencileri alıyorlar."

Bu seneki hedeflerinin 500 yabancı öğrenci olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki senede 500 yabancı öğrenci alarak iki yıl içerisinde bin yabancı öğrenciyi Bandırma’ya getirmek istediğimizi ifade etmiştik. Ciddi çalışmalar yaptık ve hedefe ulaştık. Yabancı öğrenci konusu emek istiyor. Her geleni de almıyoruz. 5 bin civarı başvuru oldu. Bu öğrencilerden bir kısmını seçtik. 460-470 civarında öğrenci kayıtlı. Beklentimiz 600 civarında yabancı öğrenci. Yaklaşık 35 ülkeden Nijerya, Gana, Gine, Sudan, Mısır, Tunus, Endenozya, Malezya, Pakistan, özellikle Azarbeycan ve Pakistan başta olmak üzere, Türk Cumhuriyetlerinden yabancı öğrencimiz var."

Kaynak: AA