Kumluca Uluslararası Olympos Kültür Ve Edebiyat Festivali'ne Doğru

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenecek Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali'nde yerli ve yabancı 30 şair şiir okuyacak.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, AKEV Üniversitesi, Türkiye Otelciler Federasyonu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi ile bazı özel sektörlerin işbirliğinde gerçekleştirilecek festival, 6-10 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Yerli ve yabancı şair, yazar ve sanatçıların katılacağı festival kapsamında 7 Eylül Cuma günü ören yeri tanıtılacak, akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Nostaljik Müzik Topluluğu sahne alacak, şairler şiir okuyacak. Şeker Sanatevi sanatçıları tarafından Olympos Mitolojik Minyatür Sergisi açılacak.

Cumartesi günü ise Rhodiapolis Antik Kenti Amfi Tiyatrosu'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Müzikleri Topluluğu sahne alacak.

Pazar günü yerli ve yabancı konuklar, Yanartaş'a çıkıp, mehtap altında şiir okuyacak, şarkı söyleyecek.Arnavutluk, Güney Kıbrıs, Hindistan Hollanda, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, Mısır, Yunanistan'dan gelen toplam 10 yabancı şaire, 20 Türk şair eşlik edip, antik kentte birlikte şiir okuyacak.

Kaynak: AA