Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi, yaya geçidi ve kasis çizgilerinin bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı yazılı açıklamada, Kumyol Caddesi’nin otogar ile Atatürk Meydanı arası, Omurtak, Ahmet Piriştina ve 18 Mart caddeleri başta olmak üzere, yaya ve araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde başlatılan yaya geçidi ve kasis çizgilerinin bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Çalışmalarda çizgilerin daha dayanıklı bir yapıya kavuşması için çift kompenant yol çizgi boyasının kullanıldığını aktaran Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü yol ekiplerinin mevcut alanlarındaki çalışmalarını okul bölgelerine kaydıracağını da kaydetti.

Sarıkurt, yaya geçidi ve kasis çizgi çalışmalarının tüm okullar ve kamu binalarının bulunduğu alanların yanı sıra Şinasi Kurşun, Mustafa Kemal ve Orhan Kemal caddeleri gibi yoğun yaya ve araç trafiğinin yaşandığı şehir genelindeki tüm yaya geçidi ve kasislerde uygulanacağını vurgulayarak, ''İlçemizde hava şartları uygun olduğu için yaya geçitlerinde ve kasis çizgilerinde bakım ile onarım çalışmaları başlattık. Çalışmalarımız ihtiyaç duyulan ve önceden belirlenen bölgelerde devam edecek'' ifadelerini kullandı.

- Çorlu'da tedavi edilen yaralı kedi sahiplendirildi

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine götürülen ''Sarman'' isimli yaralı kedi yapılan tedavisinin ardından sahiplendirildi.

Çorlu Belediyesi şikayet hattına gelen bir ihbar üzerine olay yerine ulaşan hayvan bakım evi görevlileri, yaralı bir kedi buldu.

"Sarman" adı verilen kedinin veteriner hekimler tarafından yapılan kontrolünde, sağ arka bacağının birçok noktasında kırık tespit edildi.

Kırıkların dokulara zarar vermesi ve uzun bir süre boyunca veterinerlik hizmeti alamamasından dolayı son derece tehlikeli düzeyde enfeksiyon görülmesi, bacağın artık geri döndürülemez olması ve enfeksiyonun hayati bir risk oluşturması nedeniyle uzuv kesme (amputasyon) kararı alındı.

Ameliyatın ardından veterinerlerce bakımı yapılan ve sağlığına kavuşan kedi, bir bacağının olmaması nedeniyle tekrar sokağa salınamadı.

Daha sonra bakım evine gelen bir aile kediyi sahiplendi.

Kaynak: AA