Burdur Yağlı Güreşleri Tanıtım Toplantısı

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenecek 1. Burdur Yağlı Güreşleri tanıtım toplantısı yapıldı.

Susamlık tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ata sporu olan yağlı güreşlerin Türkiye'de yaklaşık 700 yıldır devam ettiğini belirtti.

Bu yıl Burdur'da birincisini düzenleyecekleri organizasyonun geleneksel olamasını ümit eden Başkan Ercengiz, yağlı pehlivan güreşlerinin cumartesi günü yapılacağını bildirdi.

Ercengiz, iki yıl üst üste başpehlivan olan güreşçiye altın kemeri takdim etmek üzere organizasyonu planladıklarını ifade ederek "İnşallah pehlivanlarımız bu konuda bize yeterli desteği gösterecek ve bu yıl 32 başpehlivanla başladığımız güreşimiz bundan sonraki yıllarda artarak devam edecek." dedi.

Bölgelerinin yağlı pehlivan güreşlerinde çok eski geçmişi olması nedeniyle iyi bir sporcu potansiyeline sahip olduklarını vurgulayan Ercengiz, şunları kaydetti:

"Yağlı güreşin Türk'ün gücünü ortaya çıkaran bir spor olması nedeniyle ata sporumuza sahip çıkmak istiyoruz. Cumartesi günü alanında oldukça söz sahibi ve adından çok sıkça söz ettiren pehlivanlarımız, Burdur çayırında Burdur Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık için güreşecek. İyi bir organizasyon olacak. Buna halkımızın da sahip çıkacağını düşünüyorum."

Toplantıya başpehlivanlardan İsmail Koç ve Savaş Yıldırım ile güreş koordinatörü Erhan Üstündağ da katıldı.

Kaynak: AA