Ayçiçeği Tarlalarında Tabla Çürüğü Hastalığı

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, ilçedeki yaklaşık 6 bin dönümlük ayçiçeği ekili tarlalarda, tabla çürüğü hastalığı görüldüğünü bildirdi.

Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasadına başlanan ayçiçeğinde görülen hastalığın verim kayıplarına neden olduğunu söyledi.

Ayçiçeğinin bölge için önemli bir tarım ürünü olduğunu ve hasat döneminde gözlenen hastalığın üreticileri tedirgin ettiğini ifade eden Ergin, şunları kaydetti:

"Özellikle ilçemizin Akıncılar, Saatağacı ve Yenicegörece köylerinde yoğun bir ayçiçeği ekimi var ve bu bölgelerdeki ayçiçeğinde tabla çürüğü hastalığı görülüyor. Tarlalarda yaptığımız incelemelerde ayçiçeği tablalarındaki tanelerin çürüdüğünü gördük. Bu hastalıktan dolayı tablalar istenildiği gibi büyüyemiyor ve olgunlaşan mahsulde de zarar gözleniyor. Bölgemizde yaklaşık 6 bin dönümlük ayçiçeği ekili arazide ciddi oranda tabla çürüğü hastalığı gözlemledik. Bu durum verim kayıplarına yol kayıplarına neden oluyor. Üreticilerimizin tarlalarını kontrol edip gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyorum. Bu hastalıktan en az zararla çıkılmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA