2. Edremit Kitap Fuarı'nın Ardından

Edremit Belediyesince bu yıl yazar Sabahattin Ali anısına düzenlenen 2. Edremit Kitap Fuarı'na 80 bine yakın kişi katıldı

Edremit Belediyesince bu yıl yazar Sabahattin Ali anısına düzenlenen 2. Edremit Kitap Fuarı'na 80 bine yakın kişi katıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 19 Ağustos'ta sona eren fuarı değerlendirdi. Saka, fuara 80 bine yakın kişinin katıldığını söyledi.

Fuarın gelecek yıl daha kapsamlı yapılabilmesi için çalışmalara bugünden başladıklarını belirten Saka, şunları kaydetti:

"İkincisini düzenlediğimiz kitap fuarında gördük ki, Edremitli kitaba ve kültüre aç. Bundan dolayı da bu kitap fuarlarını her yıl üzerine koyarak, daha da kalitesini ve kapasitesini arttırarak devam ettirme niyetindeyiz. Çünkü Edremit buna layık, Edremitliler bunu hak ediyor ve Edremitliler bunu istiyor. Bizde Edremitlilerin bu isteğini yerine getirmek için kitap fuarının bittiği günden itibaren üçüncüsü konusunda çalışmalara başladık. Ve üçüncüsü daha iyi nasıl olabilir, Edremitlilere daha iyi nasıl sunulabilir, bunun çalışması içerisindeyiz. Türkiye'nin tanınmış siyasi isimleri, yazarları ve yerel yöneticileri buraya geldiler. Fikirlerini, yaptıkları iş ve eylemleri sizlerle paylaştılar."

Saka, fuarın üçüncüsünü Tuncel Kurtiz anısına düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA