Somali'de Askerlerin Kullandığı Stadyum Yeniden Halka Açıldı

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki askerlerin 7 senedir karargah olarak kullandığı bir futbol stadyumu yeniden spor faaliyetlerinin kullanımına açıldı. Somali halkı stadyuma akın etti.

Somali'de Askerlerin Kullandığı Stadyum Yeniden Halka Açıldı
Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) askerlerinin 7 senedir karargah olarak kullandığı başkent Mogadişu’daki futbol stadyumu bu sabah boşaltıldı. 1987 yılında inşa edilen futbol stadyumu 2011 senesinden beri AMISOM tarafından askeri karargah olarak kullanılıyordu. Başkentin ortasında bulunan ve ordu için büyük öneme sahip olan stadyumun, ülkedeki güvenlik problemlerinin azalması sebebiyle yeniden kullanıma açılması gündeme geldi. Bunun üzerine Somali Futbol Federasyonu Stadyumu faal haline getirilmesi için AMISOM’la görüşmeler yaptı. Görüşmeler sonrası stadyumu ziyaret eden Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Farmacu, AMISOM’un stadyumu boşaltacağını açıkladı.

Bu sabah saatleri ile askerlerin stadyumu boşalttığı haberini alan halk ise 7 sene sonra açılan stadyuma akın etti. Verilen karardan dolayı sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar stadyumda dans etti. Somali Gençlik ve Spor Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, stadyumun artık açık olacağını ve yakın zamanda futbol müsabakalarının da yeniden başlayacağını duyurdu.
Kaynak: İHA