Hasta Yakınlarına Otel Konforunda Konaklama İmkanı

Şanlıurfa'da hastane bahçelerinde ilçe belediyelerince kurulan misafirhaneler hasta yakınlarına, otel konforunda konaklama imkanı sunuyor Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol: 'Vatandaşlarımız hastaları tedavi görürken kendileri de rahat bir ortamda bekleme imkanı buluyor. Misafirhanemize kurulan monitörlerden de hastalarını takip edebiliyorlar' Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci: 'Hastayı hastanede ziyaret etmek Şanlıurfamızın bir kültürüdür. Bu nedenle hasta yakınları hastaneden ayrılamıyor. Hastanede konaklamaları da uygun değildi. Bu nedenle misafirhaneyi yaptırdık'

Hasta Yakınlarına Otel Konforunda Konaklama İmkanı
YASİN DİKME - Şanlıurfa'da hastane bahçelerinde belediyeler tarafından kurulan misafirhaneler sayesinde hasta yakınları, otel konforunda konaklama imkanı buluyor.

Kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesine Haliliye Belediyesi tarafından yaptırılan yaklaşık 400 kişilik misafirhane, hastaya yakınlarına ücretsiz hizmet veriyor.

Yakınları hastanede yatarak tedavi gören vatandaşlar, klimalı ve temiz bir ortamda otel konforunda ağırlanıyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede hastayı hastanede ziyaret etme geleneğinin yaygın olduğunu belirterek, bunun hastanelerde yoğunluğa neden olduğunu kaydetti.

Çevre il ve ilçelerde gelen hasta yakınlarının birçok ihtiyacının bulunduğuna dikkati çeken Demirkol, bu çerçevede bir süre önce Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin bahçesinde yaklaşık 400 kişinin kalabileceği misafirhane kurduklarını aktardı.

Misafirhanenin kadınlar ve erkekler için iki ayrı bölümden oluştuğunu anlatan Demirkol, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız hastaları tedavi görürken kendileri de rahat bir ortamda bekleme imkanı buluyor. Misafirhanemize kurulan monitörlerden de hastalarını takip edebiliyorlar. Hasta yakınları misafirhanede klimalı ortamda birçok ihtiyacını karşılayabiliyor, yemeğini yiyebiliyor, çayını içebiliyor. Hasta yakınlarına Ramazan aylarında iftar ve sahur hizmeti de sunuyoruz."

Hasta yakını İbrahim Aslan ise yakınının yaklaşık 20 gündür hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Aslan, "Kente 130 kilometre uzaklıktaki Ceylanpınar ilçesinde geldim. Burada 20 gündür kalıyoruz. Çok temiz ve serin bir ortamda ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bu hizmette emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Annesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Mehmet Düz de günlerdir misafirhanede kaldığını belirterek, Haliliye Belediyesinin kendilerine sunduğu hizmetten çok memnun olduğunu ifade etti.

- 100 yataklı misafirhane

Eyyübiye Belediyesi tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki 3 bin 200 metrekarelik alana yaptırılan 100 yataklı misafirhanenin de gelecek ay hizmete sunulması planlanıyor.

İçerisinde bekleme ve dinlenme salonları, çamaşırhane ve mutfak da bulunan misafirhane 4 kattan oluşuyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de hasta yakınları için otel konforunda misafirhane kurduklarını söyledi.

Hasta yakınlarına temiz ve rahat bir ortam sağladıklarını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:

"Hastayı hastanede ziyaret etmek Şanlıurfamızın bir kültürüdür. Bu nedenle hasta yakınları hastaneden ayrılamıyor. Hastanede konaklamaları da uygun değildi. Bu nedenle misafirhaneyi yaptırdık. Buraya gelenler hem güzel bir ortamda hastalarını ziyaret edecek, hem de hastane içerisindeki yoğunluk giderilmiş olacak. Eyyübiye ilçemiz dar gelirli vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu bir bölge, buraya gelen hastalar da dolaysıyla dar gelirli vatandaşlarımız. Onların başka bir yerde konaklaması ciddi bir yük getiriyor. Bunları göz önüne alarak böyle bir hizmet sunacağız. Asıl olan hizmetin kalitesidir. Kesinlikle kar amaçlı yapmıyoruz. Hizmet ve insan odaklı çalışmaları hayata geçiriyoruz."

Misafirhanede yaklaşık 30 kişiye istihdam sağlanacağını da aktaran Ekinci, konaklamalarda hasta yakınlarından sembolik bir ücret talep edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA