Antalya'da İlk Hac Kafilesi Döndü

Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirerek Antalya'ya dönen hacılar, havalimanında yakınları tarafından alkışlarla karşılandı Hacı Gazi Kemal Güdüç: 'İbadetinizi yapmak için sürekli yürüyorsunuz, yaşlı insanlarımız zorlanıyor. İnsanların genç yaşta kutsal topraklara gidip, ibadetlerini yapmalarını öneriyorum'

Antalya'da İlk Hac Kafilesi Döndü
Hac ibadetini tamamlayıp kutsal topraklardan Antalya'ya dönen hacılar, Antalya Havalimanı'nda yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

Antalya'dan kutsal topraklara giden 171 kişilik ilk kafile, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden uçaklarla havalimanına geldi. Coşkuyla karşılanan hacılar ile sabırsızlıkla kendilerini bekleyen yakınlarının buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

Karşılamada bulunan Antalya Müftüsü Osman Artan, Antalya'dan bu yıl bin 450 kişinin kutsal topraklara gittiğini, 2 kişinin orada vefat ettiğini söyledi. İlk kafilenin sabah saatlerinde geldiğini dile getiren Artan, "Kendilerinden ediğimiz bilgiye göre, orada herhangi bir sorun yaşamamışlar, çok güzel bir yolculuk geçirmişler. Allah kabul etsin." dedi.

Artan, diğer hacıların da sağlıklı bir şekilde ülkeye dönmeleri temennisinde bulundu.

Hacılardan Gazi Kemal Güdüç, en iyi şartlarda ibadetlerini yaptıklarını belirtti. Özellikle genç insanların kutsal topraklara gitmesi tavsiyesinde bulunan Güdüç, "İbadetinizi yapmak için sürekli yürüyorsunuz, yaşlı insanlarımız zorlanıyor. İnsanların genç yaşta kutsal topraklara gidip, ibadetlerini yapmalarını öneriyorum. İnsanlarımız hac ibadetlerini ileriki yaşlara erteliyor. 80 yaşındaki bir insan, sağlıklı ve rahat bir şekilde ibadetini yapamıyor. Bazıları gitmek istedikleri yerlere bile gidemiyor." diye konuştu.

Güdüç, Suudi Arabistan'ın halkının kendilerine çok iyi davrandığını kaydetti.

Hacılardan Mehmet Ezel de çok güzel bir atmosferde ibadetlerini gerçekleştirdiklerini bildirdi. Hac ibadetinin herkese nasip olması için dua ettiğini söyleyen Ezel, gençlere seslenerek, "İbadetinizi geciktirmeyin." dedi.

Hatice Aba da kutsal topraklardaki yerli halkın özellikle Türklere ilgili davrandıklarını belirtti. Çok memnun ayrıldıklarını anlatan Aba, "İmkanım olsa tekrar gitmek isterdim." ifadesini kullandı.

Münire Erol da herkesin kutsal topraklara gitmesi temennisinde bulunarak, "Oradaki duygunu anlatmak mümkün değil, yaşamak gerekiyor. Çok güzel duygularla ayrıldım, harikaydı. Allah herkese nasip etsin." dedi.
Kaynak: AA