Trabzon'da '2. Uluslararası Kaya Tırmanış Festivali' Düzenlenecek

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü'nün (TEDAK) kuruluşunun 25'inci yılı anısına 31 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde Düzköy ilçesi Doğankaya Mahallesi'ndeki Şahinkaya Tırmanış Bahçesi'nde "2. Uluslararası Kaya Tırmanış Festivali" düzenleneceği bildirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TTSO) yapılan yazılı açıklamada, odanın destekleriyle katılımın ücretsiz olduğu "2. Uluslararası Kaya Tırmanış Festivali" kapsamında Şahinkaya bölgesinde tecrübeli dağcılar ve kaya tırmanışçılarının da katılacağı serbest tırmanışlar, workshoplar ve çeşitli aktiviteler düzenleneceği belirtildi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, tırmanış aktivitelerinin dünyada çok önemli bir turizm hareketi yarattığını ifade ederek, dünyanın önemli bölgeleri arasında yer alan Düzköy ilçesi sınırları içerisindeki Şahinkaya Tırmanış Bahçesi'nin tırmanış aktiviteleri için önemli bir yer olduğuna vurgu yaptı.

Trabzon'da ve bölgede turizmi 12 aya yaymak ve çeşitlendirmek adına çalışmalar yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Dağcılık ve kaya tırmanışı gibi dünyada büyük ilgi gören aktivitelere önem veriyor ve bu konuda yapılan çalışmaları destekliyoruz. Tüm sporseverleri de Düzköy'deki bu etkinliği izlemeye ve katılmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA