Safranbolu Belediyesinden Kısa Kısa

Safranbolu'da ocak-ağustos ayları arasında 268 çiftin nikah kıydığı bildirildi.

Safranbolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların refah içinde ve oldukça kalabalık bir ortamda nikahlarını kıydırdığı belirtildi.

Yıl sonuna kadar bu rakamın 500'ü bulmasının beklendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Evlenecek çiftler bize başvurularını yaptıklarında salonumuzu da görme fırsatı buluyor. Salonun geniş ve nezih olması çiftlerimize cazip geliyor. Bizlerde çiftlerimize elimizden gelen en iyi hizmeti veriyoruz. Bununla birlikte zaman zaman nikah salonu haricindeki düğünlere davet edildiğimizde bu davetlere icabet ederek çiftlerimizin nikahlarını kıyıyoruz."

- SAKEM kursları

Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) ile İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan kursların devam ettiği bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, kursiyerlerin boş vakitlerini yeni şeyler öğrenerek değerlendirdiğini söyledi.

Ücretsiz kurslara vatandaşın yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Ürkmezer, "Mahalle aralarına konumlandırılmış 8 ayrı şubesi ile yürüme mesafesinde ulaşılabilen SAKEM, özellikle ev hanımları ve emeklilerimiz için önemli bir hizmet vermekte. Yaz döneminde gençlere ve çocuklara yönelik kurslarımız da oldukça rağbet görmekte. SAKEM'de vatandaşın ihtiyaç duyabilecekleri her alanda kurslar mevcut. Özellikle örgün eğitimlerini tamamlayamamış meslek edinmek isteyen vatandaşımız için 2018-2019 eğitim öğretim döneminde meslek edindirme kurslarımıza katılarak aile ekonomilerine katkı sağlayacakları alanlarda eğitim görebilecek." diye konuştu.

Kaynak: AA