İstanbul'daki Ölümlü Motosiklet Kazası Kamerada

İstanbul Sarıyer’de alkol alıp arkadaşlarıyla eğlendikten sonra motosiklete binerek yola çıkan 2 genç, feci şekilde kaza yaptı. Olayda gençlerden biri öldü, diğeri yaralandı.

İstanbul'daki Ölümlü Motosiklet Kazası Kamerada
Kaza, geçtiğimiz 22 Temmuz Pazar günü saat 05.30 sıralarında Sarıyer Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde motosikletine binen A.M., arkadaşı A.K.G.’yi (23) aldıktan sonra Kilyos’ta arkadaşlarının yanına gitti. Gece saatlerinde alkol alarak sabaha kadar eğlenen gençler ardından sabah saatlerinde motosiklete binerek evlerine gitmek üzere yola çıktı.

ALKOLÜN ETKİSİYLE UYUYUP SÜRÜCÜNÜN DENGESİNİ BOZDU

Gençlerin alkollü halde Büyükdere Caddesi’ne kadar gelmesinin ardından yolcu, alkolün etkisiyle uykuya dalarak sürücünün dengesini bozdu. Bu sebeple direksiyon hakimiyeti kaybeden sürücü, arkadaşıyla birlikte motosikletten yere düştü. Yaklaşık 50 metre sürüklenen gençlerden A.K.G., kaskının çıkması ve başını kaldırıma çarpması nedeniyle kafatasının parçalanması sonucu hayatını kaybetti. Yaralanan diğer gençse hastaneye kaldırıldı.

"ALKOL KULLANILINCA SÜRAT YAPIYORLAR”

Kazayla ilgili konuşan Vehbi Okur, "Hız sınırının yüksek olduğu aynı zamanda araçtaki kişilerin dalgınlığından kaynaklanan bir kaza olmuş. Motosikletlinin kendisinin denge kaybından olan bir kaza. Yaralı olan sürücü ama arkasındaki kişi öldü. Yolcunun uyuduğu hakkında bir şey söylemek doğru değil ama yolcu öldü. Alkol konusunda da bilgimiz yok, tam bilgi alamadık. Sürekli olmasa da böyle dengesizlikler olduğu zaman kaza oluyor. Hız çoğunlukla kameralar olduğundan dolayı fazla sürat olmaz ama sadece alkol ve benzeri şeyler kullanan kimseler sürat yapıyorlar” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak: İHA