Edirne Motofest'te 'Motor Ağası' Seçilecek

Edirne'de beşinci düzenlenecek Uluslararası Edirne Motosiklet Festivali'nde (Edirne Motofest) ilk kez "Motor ağası" seçilecek.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden esinlenilerek hayata geçirilecek uygulamada ağalık bedelinin simgeleyen ağalık koçu yerine ise hurda bir motosiklet kesilecek.

Adrianapoli Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen ve Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce desteklenen etkinlik, Edirne Kent Ormanı'nda gerçekleşecek.

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce motosiklet tutkununun katılacağı festivalde, konserler verilecek, motosiklet gösterileri ve çeşitli etkinlikler yapılacak. Festivalin son günü ise Kırkpınar Yağlı Güreşlerine benzer ağa seçilecek.

Adrianopoli Motosiklet Kulübü Başkanı Mehmet Ramiz Nevrekop, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllara göre daha büyük bir organizasyon yapacaklarını söyledi.

Motosiklet ağası seçerek Türkiye ve dünyada bir ilke imza atmayı hedeflediklerini belirten Nevrekop, şunları kaydetti:

"Artık yeni bir heyecanımız var. Bu yıl aramızdan 'Motosiklet ağası'nı seçeceğiz. Motor ağalığı manevi bir sorumluluğu da üstlenmek anlamına geliyor. Festivalimizde de ek organizasyon ve etkinlikler düzenlenmesi gibi misyonu olacak ağanın. Devlet büyüklerini festivale davet etmek, gelen konuklarını ağırlamak gibi görevlerini de üstlenecek. Ağalığın sembolü ‘ağalık koçu’ için ise hurda bir motosikletin kesimi olacak. Bu da her motorcunun hayvan sever ve doğa dostu olması nedeniyle yapılacak."

Festival, 30 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

Kaynak: AA