Düğün Alanının Savaş Alanına Döndüğü Kavgada Onlarca İfade Alındı

İzmir’in Bayındır ilçesinde, bir düğünde halay çekmek için orkestradan istedikleri müziklerin çalınmaması üzerine damat ve gelinin yakınları arasında çıkan kavgada 16 kişinin yaralanmasının ardından onlarca kişinin ifadesine başvuruldu.

Bayındır ilçesi Kızıloba Mahallesi’nde, iddialara göre yeni evlenen çift için bir okulun bahçesinde düğün töreni düzenlenmiş ve tören sırasında gelin tarafının halay çekmek için orkestradan istedikleri müzikler çalınmamıştı. Bunun üzerine gelin ve damadın aileleri arasında bıçaklı sopalı kavga çıkmış ve savaş alanına dönen düğün meydanındaki kavgada 16 kişi yaralanmıştı. Bayındır İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin incelemesi üzerine savcılık işin üzerine gitti. Jandarma ekipleri, olayla ilgili düğün görüntülerinin kamera kaydını incelemeye aldı. İnceleme sonrasında isimler belirlendi ve ekipler onlarca kişinin ifadesini aldı. 40 kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenilirken, kavga karışanların incelenmesinin devam ettiği belirtildi.

Bu arada, Bayındır Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan C.C. (32)’nin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, E.M.’nin ise (45) ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.
Kaynak: İHA