'2023'Te 10 Bin Uluslararası Öğrenci'

TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz: 'Uluslararası öğrencilerin kendi alanlarında yetkin ve donanımlı bireyler olarak, ülkelerinde önemli başarılara imza atacağına inancımız sonsuz. Balkanlar'a en çok hizmet veren eğitim kurumu olmayı misyon edinen üniversitemiz, 2023'te 10 bin uluslararası öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor'

Trakya Üniversitesi (TÜ) Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Balkanlar'a en çok hizmet veren eğitim kurumu olmayı misyon edinen üniversitenin, 2023'te 10 bin uluslararası öğrenciye eğitim hedeflediğini bildirdi.

Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkanlar başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki öğrencilerin eğitim için geldiğini söyledi.

Türkiye'nin "gönül coğrafyası" olarak tanımlanan Balkanlar’ı eğitim alanında fethetmeyi sürdürdüğünü belirten Türkyılmaz, "Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Slovenya, ve Bosna Hersek gibi Balkan ülkelerinin yanında İrlanda, Fransa, Hollanda ve İskoçya gibi ülkelerden de öğrenciler eğitimin başkenti Trakya Üniversitesi'ne geliyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası öğrenci kayıtlarında ek yerleştirmelerin sona erdiğini ancak eylül ayının ilk haftasında tekrar bir ek yerleştirme yapılacağını aktaran Türkyılmaz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki eğitim yılında uluslararası öğrenciler için 146 programda açılan toplam bin 392 kontenjana şu ana kadar 760 öğrenci kayıt yaptırdı. Uluslararası öğrencilerin kendi alanlarında yetkin ve donanımlı bireyler olarak, ülkelerinde önemli başarılara imza atacağına inancımız sonsuz. Balkanlar'a en çok hizmet veren eğitim kurumu olmayı misyon edinen üniversitemiz, 2023'te 10 bin uluslararası öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor. Trakya Üniversitesi, 49 bin öğrencisiyle büyük bir aile ve bizler de uluslararası öğrencilerimizin kendilerini aile sıcaklığında evinde gibi hissedebilmesi için gerekli her türlü gayreti gösteriyoruz. 2023 yılında, 10 bin uluslararası öğrenciye eğitim verme hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz."

- "Gurbette ilk gün zordur, bizler kolaylaştırmaya hazırız"

Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, bu yıl ön lisans programları için oluşturdukları kontenjanları azalttıklarını belirterek, yüksekokul ve fakülte düzeyinde eğitim öğretim veren birimlerin kontenjanlarının artırıldığını aktardı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği'nin de "Gurbette ilk gün zordur, bizler kolaylaştırmaya hazırız." sloganıyla uluslararası öğrencilere yardımcı olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Türkyılmaz, sözlerini, "Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Balkan Kongre Merkezi’nde kayıtlar boyunca, uluslararası öğrenciler için yurt, otel gibi konaklama olanakları ile sağlık sigortası ve burslar hakkında bilgi edinilmesine destek sağlıyor. Ayrıca gün boyu devam eden çay, kahve ve simit ikramlarıyla uluslararası öğrenciler ve ailelerinin her zaman yanında oldukları mesajını veriyor." diye tamamladı.
Kaynak: AA