Usta Öğreticiler Antrenörlüğe İlk Adımı Attı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 2. Kademe Antrenör İntibak Kurslarının, Gaziantep'te düzenlenen eğitim çalışmalarında 99 usta öğretici antrenörlüğe adım attı.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı arasında imzalanan protokol sonrasında ülke genelinde eş zamanlı olarak başlanılan 2. Kademe Antrenör İntibak Kurslarının Gaziantep'teki eğitim çalışmaları, Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Bir defaya mahsus olmak üzere yaş ve eğitim kriterlerinin aranmadığı intibak kursunda, kriterleri tamamlayamadığı için yıllardır federasyon çatısı altında antrenörlük yapamayan halk oyunları sevdalıları sonunda amaçlarına ulaştı.

Atatürk Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen antrenörlük kursuna misafir olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, halk oyunlarına gönül veren yüzlerce antrenör adayıyla sohbet etti.

Yaptığı konuşmada, kültür mirasında çok önemli bir yeri olan halk oyunlarının çocuklara ve gençlere aktarılabilmesi adına çalışmaların sürdüğünü ifade eden Fadıloğlu, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı arasında imzalanan protokol sonrasında gerçekleştirilen antrenör intibak kursları çok değerli bir eğitim çalışması.

İnşallah tüm antrenör adaylarımız eğitim sürecini başarıyla tamamlar ve Türk halk oyunlarına katkı sunarlar. Ben tüm eğitmenlerimize gönülden başarılar diliyorum. İlerleyen dönemde de kültürel, sosyal ve sportif eğitim çalışmalarına olan desteğimiz devam edecek."

Kaynak: AA