Tanzanyalı İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü Kurban Bayramı'nda Güldü

Türk STK'ler, ülkenin farklı bölgelerinde 30 bin hisse kurban etinin dağıtımını yaptı.

Türk sivil toplum kuruluşları (STK), Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'da yaklaşık 30 bin hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı, Hüdayi Vakfı ve Deniz Feneri Derneği olmak üzere birçok STK'ye yapılan kurban bağışlarının ülkenin farklı bölgelerinde kesiminin tamamlandığını dile getirdi.

"Kurban Bayramı'nda Tanzanya halkının yüzünü, Türk STK'leri güldürdü." diyen Davutoğlu, bu yıl Tanzanya'da, Türk STK'leri tarafından yaklaşık 30 bin hisse kurban kesildiği bilgisini verdi.

Davutoğlu, Tanzanya'nın hemen hemen her iline Türk kuruluşlarının ulaştığına işaret ederek, yapılan bu yardımlarla iki ülkenin dostluk bağlarının daha da kuvvetleneceğini ifade etti.

Türk Kızılayının Darüsselam şehrinde gerçekleştirdiği dağıtım sırasında konuşan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Tezdiğ ise "Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştırmak için titiz bir çalışma yürüttü." diye konuştu.

Kaynak: AA