Kabataş'ta Servis Minibüsü Tramvaya Çarptı Açıklaması 1 Yaralı

Kabataş Fındıklı tramvay durağında kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen servis minibüsü, seyir halindeki tramvaya çarptı. Kaza sonucu üniversite öğrencisi genç kız hafif şekilde yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği genç kızın üç yakını da refakatçi olarak ambulansa binmek isteyince ortalık karıştı.

Kaza, saat 15.30 sıralarında Beyoğlu Kabataş Fındıklı tramvay durağında meydana geldi. İddiaya göre, Kabataş-Bağcılar seferini yapmak üzere duraktan yolcuları alan tramvayın makinisti, yeşil ışık yanmasının ardından yoluna devam etti. Servis minibüsünü kullanan M.A. da kırmızı ışıkta geçerek dönüş yapmak istedi. Minibüs o esnada sert bir şekilde yoluna devam eden tramvaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle tramvayın cam kenarında oturan ailesiyle birlikte Manisa’dan gezmeye gelen M.Y. camın kırılması nedeniyle parmaklarından hafif şekilde yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kızı tedavi etmek üzere ambulansa aldı.

Ambulansa alınmayınca ortalığı karıştırdı

Sağlık ekipleri müdahale ettiği genç kızı ambulansla hastaneye götürmek istedi. Ancak kızın beraberindeki 3 yakını da ambulansa binmeye çalıştı. Ekiplerin yalnız 1 kişinin refakatçi olarak gelebileceğini belirtmesi üzerine, kızın yakını S.Y. duruma tepki gösterdi. Kadın, sağlık ekiplerinin uğraşlarına rağmen ambulansla binmek isteyince genç kız, hastaneye gelmek istemediğini söyleyerek aşağıya indi. Yolun karşısına yürüyen genç kız ardından gözden kayboldu. Yaşanan tartışma ise kameralara yansıdı.

“Bir patlama sesi geldi, her taraf cam oldu”

Genç kızın yakını S.Y., “Tramvay ile gidiyorduk. Kendileri benim misafirlerim, bir patlama sesi oldu, her taraf cam oldu. Parmaklarından falan yaralandı. Tramvayın içerisindeydik, tramvayın camları patladı” dedi.

Sürücü M.A. ise, “Yeşil ışık yandıktan sonra hareket ettim. Tramvay da aynı anda hareket etti, beni sürdü götürdü” ifadelerini kullandı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekip kazayla ilgili inceleme başlattı.
Kaynak: İHA