Aleyna'nın Organları Hastalara Şifa Oldu

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen, babasının vedalaştıktan sonra bayramın birinci günü organlarının alınmasını istediği 17 yaşındaki Aleyna Hatun Budanır'ın kalbi ve karaciğeri hastalara nakledildi Baba Şahimerdan Budanır: 'Kızım iç mimar olmak istiyordu. 'Baba sana yük olmak istemiyorum. Daha iyi dershanelere gitmek istiyorum' dedi. Çamaşırhanede çalışmaya başladı. Gece mesai çıkışı kaza oldu. Aleyna hayalleri için öldü' 'Bayramın birinci gün sabah makine kapatıldı, organları alındı. Bütün ailece kızımla son defa bayramlaştık'

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen, babasının vedalaşmak sonra bayramın birinci günü organlarının alınmasını istediği 17 yaşındaki Aleyna Hatun Budanır'ın kalbi ve karaciğeri nakil bekleyen hastalara şifa oldu.

Budanır'dan alınan kalp 24 yaşındaki Burak Zeybek'e, karaciğer ise 62 yaşındaki Kemal Çevik'e Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatlarla nakledildi. Altı kişiye umut olacak organlardan böbrek ve korneaların ise henüz kime nakledileceğinin belirlenmediği öğrenildi.

Aleyna Hatun Budanır'ın cenazesinin Döşemaltı ilçesi Çıplaklı Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

Budanır'ın babası Şahimerdan Budanır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Ağustos'ta Aleyna'ya gece mesaisinden dönerken Döşemealtı ilçesi Antalya-Burdur karayolunda tali yoldan karşıya geçmeye çalıştığı sırada otomobilin çarptığını söyledi.

-"Adalet yerini bulsun. Başka Aleynalar yanmasın"

Kızını Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırdıklarını ifade eden Budanır, üç gün sonra da beyin ölümünün gerçekleştiğini dile getirdi.

Doktorların organ nakliyle ilgili kendileriyle konuştuğunu aktaran Budanır, şunları kaydetti:

"Annesi de 'Kızımla bayramlaşalım, vedalaşalım. Bayramın birinci günü organlarını alın' dedi. Bunun üzerine durumu doktorlara ilettim. Kızım 2 gün makineye bağlı yaşatıldı. Bayramın birinci günü sabah makine kapatıldı, organları alındı. Ailece kızımla son defa bayramlaştık. Kızım bir gün organ nakline ilişkin programı izlerken annesine 'Bana bir şey olursa organlarımı bağışlayın' dedi. Vasiyetini yerine getirdik. Hayalleri olan bir insandı. Kızım iç mimar olmak istiyordu. 'Baba sana yük olmak istemiyorum. Daha iyi dershanelere gitmek istiyorum' dedi. Çamaşırhanede çalışmaya başladı. Gece mesai çıkışı kaza oldu. Aleyna hayalleri için öldü. İtalyanca öğrenmek, İzmir'de okumak istiyordu. Sokağa bile az çıkardı. Kendini okumaya adamıştı. Hep kitap okurdu."

Hayatlarının en zor bayram gününü yaşadıklarını anlatan Budanır, 17 yaşında dünyalar güzeli kızının hayalleriyle gömüleceğini kaydetti.

"Adalet yerini bulsun. Başka Aleynalar yanmasın" diyen Budanır, "Kızıma çarpan sürücü tutuksuz yargılanacak. Ben devletimize inanıyorum, güveniyorum. Cezasını çekecektir. Tek tesellimiz 6 aile bayram etti. İkinci bayramı yaşadı. Allah onları mutlu etsin. Allah bu acıyı kimseye vermesin." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA