Büyükelçi Yıldız, Kerküklülerle Bayram Namazı Kıldı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Kerkük şehrinde vatandaşlarla beraber kurban bayramı namazı kıldı.

Büyükelçi Yıldız, Kerküklülerle Bayram Namazı Kıldı
Kerkük Bağdat yolu üzerinde Büyük Nur Camii’nde Türkiye Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Kerküklülerle bayram namazı kıldı. Kerkük vatandaşları Nur Camii’ye akın etti. Yıldız, bayram namazından sonra vatandaşlarla bayramlaştı. Kerküklülerden yoğun ilgi gören Yıldız, vatandaşlarla fotoğraf da çekildi.

Yıldız, namazdan sonra düzenlediği basın açıklamasında, "Biz biriz! Birliğin aslında gereği bu, bugün bayramı birlikte idrak etmemiz, inşallah bu bayram ve kıldığımız namaz sadece Türkmenlerin değil Kerkük’ün tüm Irak’ın birliği için dua ettik” dedi.

Yıldız, Türkmenlerin Allah’ın izniyle hak ettikleri yere kavuşacağını vurgularken, bu bayramın buna vesile olacağını söyledi.

Türkmenler dahil Irak’taki diğer mazlumların, acılarına son verileceğini ifade eden Yıldız, "Türkmenler tabii başta üzere Irak’ın tüm kesimlerini kapsayan her türlü hükümete destek olmaya hazırız” diye konuştu.

Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın bayram namazını Kerkük’te kılmasıyla birlikte ilk defa bir Türk Büyükelçisi Kerkük’te bayram namazı kılmış oldu.
Kaynak: İHA