'Durun Nereye, Daha Karpuz Kesecektik'

Erzincan'da, Vali Vekili Dede Musa Baştürk ve beraberindekiler, İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yürütülen 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' uygulaması kapsamında trafik denetimine katıldı İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu'nun uygulamada yola devam etmek isteyen sürücülere 'Durun nereye, daha karpuz kesecektik' sözleriyle şaşkınlıklarını gizleyemeyen sürücü ve yolculara Mehmetçik tarafından karpuz ikram edildi Vali Vekili Dede Musa Baştürk: 'Kurban Bayramı'nda trafik canavarına kurban vermeyelim. Bayram kavuşmaktır. Bayramda sevdiklerimize kavuşacak şekilde güvenli seyahat edelim'

'Durun Nereye, Daha Karpuz Kesecektik'
Erzincan'da, Vali Vekili Dede Musa Baştürk ve beraberindekiler, İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yürütülen "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" uygulaması kapsamında trafik denetimine katılarak, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Erzincan-Erzurum karayolu ile Erzincan-Kemah karayolu uygulama noktalarında jandarma ve emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği denetimlere katılan Baştürk, araçlardaki çocuklara kalem, broşür ve kırmızı düdük dağıttı.

Baştürk, çocuklara uygulama hakkında bilgi verirken ailelere de trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu. Baştürk, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu ve İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, denetimler esnasında durdurulan bir otomobildeki sürücü ve yolcularla sohbet etti.

Sohbetin ardından Albay Aksoylu, yola devam etmek isteyen sürücülere, "Durun nereye, daha karpuz kesecektik" deyince şaşkınlıklarını gizleyemeyen sürücü ve yolculara jandarma personelince karpuz ikramında bulunuldu.

Jandarma ekipleri uygulama sırasında karayollarındaki bayram trafiğini "drone" ile de havadan denetledi.

Denetimlerde sürücülere çay, kahve, çikolata, şeker ve kolonya da ikram edildi.

Vali Vekili Baştürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik denetimlerinin bayram süresince devam edeceğini söyledi.

Trafiğin en yoğun olduğu yerlerde denetimlerin sıklaştırıldığını vurgulayan Baştürk, "Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da özellikle bayram tatili münasebetiyle seyahat eden vatandaşlarımızın yorgunluklarını bir nebze olsun almak, onları trafik kuralları konusunda uyarmak, yolculuklarını daha güvenli yapmaları hususunda farkındalık oluşturmak amacıyla emniyet ve jandarma trafik birimlerimiz uygulamalarını sürdürüyorlar." diye konuştu.

Bayram tatili dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlardan trafik kurallarına mutlaka uymalarını isteyen Baştürk, "Bu uygulamalar kapsamında özellikle yorgun şoförlerimizi biraz dinlendirerek daha güvenli yolculuk yapmalarını temin amacıyla kendilerine çay, kahve, çikolata ikramında bulunduk." dedi.

- "Kurban Bayramı'nda trafik canavarına kurban vermeyelim"

Denetimlerde İçişleri Bakanlığınca başlatılan "kırmızı düdük" projesi kapsamında da çalışmalar yapıldığını dile getiren Baştürk, şunları kaydetti:

"Uygulama noktalarında çocuklarımıza verdiğimiz düdüklerle aileleriyle seyahatleri boyunca anneleri, babaları aracı kullanan kimse herhangi bir trafik kuralını ihlal ettiğinde ya da tehlikeli davranış gösterdiğinde düdüğü çalarak bizzat ailesini uyarmasını istedik. Tabii ki şoförler üzerinde de sevdiklerinin uyarısı elbette ki herkesten daha fazla olacaktır. Biz diyoruz ki Kurban Bayramı'nda trafik canavarına kurban vermeyelim. Bayram, kavuşmaktır. Bayramda sevdiklerimize kavuşacak şekilde güvenli seyahat edelim."

İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy da uygulamada çocuklara ve sürücülere "kırmızı düdük" uygulaması hakkında bilgi verdi.
Kaynak: AA