Bulanık'ta Altyapı Çalışmaları

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirme yapılan Bulanık Belediyesinin ilçedeki altyapı sorunlarını çözmek için yürüttüğü projeler devam ediyor.

Bulanık'ta Altyapı Çalışmaları
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin 100 yıllık altyapı sorunun, projenin tamamlanmasıyla sona ereceğini söyledi.

1929 yılında kurulan Bulanık'ın kentin en büyük ilçesi olmasına rağmen içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu bağlamında hiçbir hizmetin yapılmadığını vurgulayan Uzan, göreve başladıkları günden itibaren bu alanlardaki projeleri hayata geçirdiklerini anımsattı.

Uzan, 90 kilometre kanalizasyon,100 kilometre içme suyu, 15 kilometre isale ve 4 kilometrede yağmur suyu hattının 51 milyon lira bedele ihale edildiğini kaydederek, "Bunun yüzde 50'si İller Bankası destekli oldu. Büyük bir kısmı de belediyemiz bütçesi ile karşılanmakta. Şu anda fiziki gerçekleşmemiz yüzde 10 civarında. Ana cadde başta olmak üzere ara sokaklarda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl haziran ve temmuz aylarında bitirmeyi planlıyoruz. Şehrin yüzde 30'unda kanalizasyon vardı. 2018 dünyasında bu kabul edilir bir şey değil. İnşallah bu çalışmalarımızla şehrin 100 yıllık kaderi de böylelikle tarih olacaktır. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı ve duyarlı olmalarını bekliyorum. Çünkü altyapı sıkıntılı bir süreçtir." diye konuştu.

İlçedeki esnaflardan Şahin Şah ise çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, "Bunlar istenilen çalışmalardır. İlçemizde bu çalışmanın yapılması güzel ve takdire şahan. Biz esnaflar olarak biraz sıkıntı yaşıyoruz ama temennimiz bu çalışmaların bir an önce tamamlanmasıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA