Yaşar Üniversitesinin Yükseliş Hedefi

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı: 'TÜBİTAK tarafından açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde her geçen sene yükselişimizi devam ettiriyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde ilk 10 arasında yer almak'

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, TÜBİTAK'IN Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde ilk 10 sırada yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Yiğitbaşı, Pasaport'taki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Yaşar Üniversitesi olarak bilim, birlik ve başarı ilkeleri doğrultusunda çalıştıklarını ve 17 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Eğitim yatırımlarını sürdürdüklerini ve Selçuk Yaşar Kampüsü'nün bazı kısımlarının yeniden yapılanma sürecine gireceğini kaydeden Yiğitbaşı, "Yaklaşık 70 bin metrekarelik kapalı alanı kapsayan revizyonla birlikte 110 bin metrekarelik toplam kapalı alanımız ve yaklaşık 10 bin öğrencimiz ile daha teknolojik ve ferah öğrenme ortamında eğitim hayatımıza devam edeceğiz." dedi.

Yiğitbaşı, büyük yatırım projelerinin yanı sıra birçok başarı elde ettiklerini söyleyerek, "TÜBİTAK tarafından açıklanan Girişimici ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde her geçen sene yükselişimizi devam ettiriyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde ilk 10 arasında yer almak. Yine geçtiğimiz yıl, TÜBİTAK 1601 Destek Programı'ndan yararlanmaya hak kazanan 9 üniversiteden biri olduk." diye konuştu.

Öğrencilere eleştirel düşünebilmeyi, yaratıcı ve iyi iletişim becerilerine sahip olmayı öğreten bir anlayış ile eğitim yolculuğuna devam edeceklerini vurgulayan Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesinin yakın bir gelecekte dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alması için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer ise 2 enstitü, 9 fakülte, 1 yüksekokul, 1 yabancı diller yüksekokulu ve 2 meslek yüksekokulu ile yeni akademik yılı güçlenen kadro ile açtıklarını dile getirdi.

Üniversitenin büyüyüp geliştiğine dikkati çeken Dinçer, Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği Bölümünün açıldığını söyledi.

Dinçer, Fransız ECAM Lyon Mühendislik Okulu ile Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde ortak diploma projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek, HAVELSAN işbirliğiyle hayata geçirilecek Siber İstihbarat Laboratuvarı'nda siber güvenlik alanında yazılımlar geliştirileceğini aktardı.

Yaşar Üniversitesinin İzmir ve Ege'de olduğu kadar Türkiye genelinde ve yurt dışında da yükselen bir değer olmaya devam edeceğini kaydeden Dinçer, "Ayrıca üniversite olarak İzmir'in potansiyeli, gücü ve olanakları bütünleştirilerek oluşturulması planlanan teknoloji üssünde en verimli biçimde yer alarak ekosisteme katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak: AA