Özdebir'den ABD'nin Yaptırım Kararına Tepki

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’den ABD’nin yaptırım kararına tepki geldi. Özdebir, ’’ABD bir an önce bu tutumundan vazgeçmeli ve sağduyu içinde iki ülke ilişkilerinin tekrar normale dönmesi için adım atmalıdır" dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ABD’nin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım kararına ilişkin açıklamada bulundu. Türkiye ile ABD’nin tarihsel müttefiklik ve dostluk ilişkisine yakışmayacak bu kararın sonuçlarının ağır olacağını belirten Özdebir, ’’Bu haksız ve yanlış karar Türkiye-ABD ilişkilerinde uzun bir süredir devam eden gerilimi çözümsüz bir noktaya taşıyacaktır. Güçler ayrılığı ve yargı bağımsızlığını savunduğunu iddia eden ABD, kendi yargısına nasıl saygı duyulmasını bekliyorsa aynı saygıyı Türk yargısına da göstermek zorundadır. Güçler ayrılığı ve yargı bağımsızlığının demokrasinin en temel ilkesi olduğu artık tüm dünya tarafından kabul edilmişken, ABD’nin Türkiye aleyhine almış olduğu bu karar komiktir" ifadelerini kullandı.

’’ABD bir an önce bu tutumundan vazgeçmeli ve sağduyu içinde iki ülke ilişkilerinin tekrar normale dönmesi için adım atmalıdır’’

ABD’nin bu haksız ve yanlış kararından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Özdebir, "Biz devletimiz ve iki bakanımızın arkasındayız. ABD bir an önce bu tutumundan vazgeçmeli ve sağduyu içinde iki ülke ilişkilerinin tekrar normale dönmesi için adım atmalıdır. İki ülke arasındaki ilişkilerin ancak diyalogla çözüleceğini görmelidir. ABD bu tehditlerin bir işe yaramayacağını görmelidir. Bu yaptırımda ısrar ederlerse karşılarında ABD’den daha bağımsız ve daha güçlü bir Türkiye bulacaklarını bilmelidir. ABD bu kararından vazgeçmezse yeni bir dünya kurulur ve Türkiye o dünyada yerini alır’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA