'Malcolmx' Kullanıcı Adıyla Bylock Kullandığını İnkar Etti

Ankara'da FETÖ'nün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullandığı tespit edilen ve soruşturma aşamasında verdiği itiraf niteliğindeki beyanları mahkemede reddeden tutuklu sanığın tahliye talebi reddedildi.

"MalcolmX" kullanıcı adıyla ByLock kullandığı tespit edilen ve soruşturma aşamasında verdiği itiraf niteliğindeki beyanlarını reddeden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sanığının tahliye talebi kabul edilmedi.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mesut K. ile avukatı hazır bulundu.

Atılı suçlamaları kabul etmeyen Mesut K, ihraç edilmeden önce Rekabet Kurumunda çalıştığını ve üniversite eğitimini İstanbul'da aldığını anlattı.

FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u telefonuna yüklemediğini ve kullanmadığını ileri sürerek örgütle bir bağının bulunmadığını savunan Mesut K, ihracından sonra memleketine döndüğünü, hakkında gözaltı kararı olduğunu öğrenince emniyete güçlerine kendisinin teslim olduğunu kaydetti.

Soruşturma aşamasında verdiği FETÖ ile iltisaklı olduğu, üniversiteyi okumak için gittiği İstanbul'da kendisini örgüt üyesi Eyüp'ün karşıladığı ve örgüte ait evlerde kaldığı ifadeleri hatırlatılan sanık Mesut K, bu ifadelerin kendisine ait olmadığı iddia etti.

Mesut K, itirafçı olan FETÖ'cü H.B'nin beyanlarının da doğruyu yansıtmadığını ileri sürdü.

Adına kayıtlı telefon hattı üzerinden "MalcolmX" kullanıcı adıyla ByLock kullandığının tespit edildiği hatırlatılan Mesut K, programı kullanmadığı savunarak tahliye talebinde bulundu.

İddia makamının görüşünün alınmasından sonra ara kararını açıklayan mahkeme, sanığa ait ByLock dökümlerinin ilgili kurumlardan istenilmesine ve mevcut delil durumu dikkate alarak tahliye talebini reddettiği sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma, eksik hususların giderilmesi için ertelendi.
Kaynak: AA