İHH İle Memur-Sen Arasında Protokol

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği ile Memur-Sen Kütahya İl Temsilciliği arasında kurban çalışmalarını birlikte yürütmek üzere protokol imzalandı.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, dernek binasında düzenlenen imza töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH'nin 26 yıldır yaptığı gibi bu yıl da dünyanın 103 ülkesinde kurban faaliyetini sürdüreceğini hatırlattı.

Birçok ilde olduğu gibi Kütahya'da da Memur-Sen ile bir protokol oluşturarak kurban çalışmalarında onların desteklerini alacaklarını dile getiren Yenipazar, şunları kaydetti:

"İHH olarak yapmış olduğumuz yardım faaliyetlerinin hemen hepsinde Memur-Sen ailesinin desteğini her zaman görüyoruz. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. İnşallah bu da onlardan biri olacak. Kurban hem bizim, hem de dünya mazlumları için çok önemli. Dünyanın her yerindeki mazlumlarla, Müslümanlarla yakınlaşmamıza vesile olan bir faaliyet. İnşallah Kütahya'da kurban kampanyasını güçlü bir şekilde yürütüp dünyanın birçok değişik yerlerinde kurban kesimi yaparak bunu başaracağımıza inanıyorum. Nasip olursa Kütahya derneğimizden temsilciler göndererek Endonezya, Saray Bosna ve Burkina Faso bölgelerinde bu faaliyete katkı sağlayacağız. Bu yıl kurban bedeli olarak dünyanın her yeri için 750 lira belirlendi. Kütahyalı hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz. Allah hem Memur-Sen ailesinden, hem de bize destek veren insanlarımızdan razı olsun."

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse de dünyanın pek çok noktasında mazlum insanlara uzanan her elin destekçisi olduklarını söyledi.

Sendika genel merkezinin de politikasının bu yönde olduğunu belirten Köse, "Sendika olarak elbette çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bütün bunların yanında inanan insanlar olarak dünya insanının sıkıntılarını göğüslemek, onlara el uzatmak, sıkıntılı zamanlarında ekmeğimizi onlarla paylaşmak gibi bir vazifemiz var. Bunun bilincindeyiz. Dolayısıyla İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği ile yapmış olduğumuz protokolle yapılacak kurban çalışmalarında onlara destek olmak, üyelerimizi bununla ilgili teşvik etmek istiyoruz. Aynı zamanda internet sayfalarımızda, sosyal medya aracılığıyla da bu teşvikimizi duyurmayı amaçladık." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol metni Yenipazar ve Köse tarafından imzalandı.

Kaynak: AA