Büyükşehir Belediyesi'nden Mudanya'ya Yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya sahillerinin katı atıklardan temizlenmesi ve denize güvenle girilebilmesi için 16 milyon 600 bin lira harcayarak inşa ettirdiği atıksu arıtma tesisleri, bu ay içinde hizmete alınacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya'da sahillerin daha temiz olması ve denize güvenle girilebilmesi yönünde yaptırılan, katı atıkların deniz suyundan arındırılmasını sağlayacak dev atıksu arıtma tesislerinde inşaat çalışmaları tamamlandı ve deneme üretimi start aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tesislerin hizmete alınmasıyla birlikte Mudanya'da artık gönül rahatlığıyla denize girilebileceğini aktardı.

Mudanya Atıksu Arıtma Tesisleri'nin aktif yatırım büyüklüğünün 16 milyon 600 bin lira olduğunu belirten Aktaş, tesiste günlük 21 bin 850 metreküplük su arıtma potansiyelinin bulunduğunu vurguladı.

Deneme çalışmalarına alınan tesisin Ağustos ayı içinde hizmete gireceğini söyleyen Aktaş, "Mudanya Atıksu Arıtma Tesislerimiz, Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlayan ultraviyole dezenfeksiyon sistemini kapsayacak şekilde oluşturuldu. Kapasite artışına yönelik tasarlanan tesis, Mudanya sahillerinin daha temiz olmasını ve vatandaşlarımızın güvenle denize girebilmesini sağlayacaktır." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA