Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası'na Doğru

Artvin'de yapılacak Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası'na katılmak üzere Aydın ve Muğla'dan tırlarla getirilen 8 boğa coşkuyla karşılandı.

Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası'na Doğru
Artvin'de yapılacak Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası için Aydın ve Muğla'dan tırlarla getirilen 8 boğa coşkuyla karşılandı.

Artvin Boğacılar Spor Kulübünce 11-12 Ağustos tarihlerinde 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda ikincisi düzenlenecek Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası'na katılmak için Aydın ve Muğla'dan 6 "şampiyon boğa" kente getirildi.

Kasası özel dizayn edilmiş 2 tırla kent meydanına getirilen boğaları çok sayıda vatandaş karşıladı.

"Kuçük Ağa", "Deli Kadir", "Legolas", "Çılgın Çocuk", "Yörük Ali", "Meksikalı"," Alvin", ve "Ulubey" isimli boğalara vatandaşlar yoğun ilgi göstererek bol bol fotoğraf çektirdi. Artvin halk oyunları topluluğu da burada bir gösteri sundu.

Karşılama sonrası boğalar, kamyonlara yüklenerek kampa girecekleri Kafkasör Yaylası'na götürüldü.

Artvin Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer, burada yaptığı açıklamada, şampiyonaya bu yıl Ege Bölgesi'nden 8 boğanın katıldığını ifade ederek, "Geçen yıl güreşlere Ege'den gelen arkadaşlarımız 4 boğayla katılmıştı. Bu yıl 8 boğayla bölgelerini temsil edecekler. Toplam 48 pehlivan boğalarımız Kafkasör Yaylası'nda mücadele edeceğinden dolayı heyecanlı ve mutluyuz." dedi.

Boğaların doğaya ve ortama uyum sağlaması için 10 gün önceden kente gelerek kampa gireceğini kaydeden Koçer, "Artvin boğalarıyla tüm Türkiye'ye adını duyurmuş bir il. Bu açıdan Artvin boğa severler için önemli bir il. Bu organizasyonlar boğaların ve geleneğin devam etmesi için önemli bir adım. Normalde bir boğa 36 ay içinde kesilirken, bizim 20 yaşında olan boğalarımız var. Burada savaş yok barış var." ifadelerini kullandı.

Şampiyonaya destek veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt da bu festivallerin Artvin ekonomisine katkı sağladığını dile getirerek, "Biz festivalleri çok önemsiyoruz. Çünkü Artvin'i çok önemsiyoruz. Bu doğayı tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya tanıtmak için bulunmaz fırsat." dedi.

11-12 Ağustos tarihlerinde Kafkasör arenasında gerçekleşecek boğa güreşlerinde Aydın, Muğla, Artvin, Erzurum ve Rize'den gelen 48 boğa 12 kategoride mücadele edecek.

Kaynak: AA