Adana'da Cinayet Sanıkları Hakim Karşısına Çıktı

Adana'da çıkan kavgayı ayırmak isterken av tüfeğiyle bir kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Özcan Özdemir, tutuksuz sanıklar R.A. (16), Ş.B. (17), Ö.B. (17), maktulün müşteki sıfatıyla babası Hasan ve annesi Meliha Batan ile tarafların avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklar S.Ö. (17) ile A.G. (17) ise duruşmaya katılmadı.

Müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenen sanık Özcan Özdemir, öldürme kastıyla hareket etmediğini, kavga edenleri ayırmaya çalışırken istemeyerek katil olduğunu savundu.

Diğer sanıklar R.A. (16), Ş.B. (17) ve Ö.B. (17) öldürme olayına karışmadıklarını öne sürerek suçlamaları kabul etmedi.

Maktulün babası Hasan ve annesi Meliha Batan ise çocuklarının alacağını istemek için evden çıktığını, planlanarak öldürüldüğünü belirterek sanıklardan şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sanık Özdemir'in tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanıklar S.Ö. ve İ.G. hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

- Olay

Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde 5 ay önce Yakup Batan (30), sokakta bir grupla tartışmaya başlamış, daha sonra çıkan kavgayı ayırmak istediği iddia edilen Özcan Özdemir, satırla üzerine saldırıp küfür ettiğini öne sürdüğü Batan'ı av tüfeğiyle vurarak öldürmüştü.

Kaynak: AA