Yaralı Bıldırcın Kılavuzuna Polis Sahip Çıktı

Kadirli ilçesinde polis memuru tarafından kanadından yaralı halde bulunan bıldırcın kılavuzu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek tedavi altına alındı.

Yaralı Bıldırcın Kılavuzuna Polis Sahip Çıktı


İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ercan Alakabak, Kadirli-Osmaniye karayolunda yol uygulaması esnasında yol kenarında sol kanadından yaralı halde çırpınan bıldırcın kılavuzunu gördü.

Alakabak, yanına aldığı yaralı kuşu tedavi ettirmek için ilk olarak Kadirli Av Sporları Derneği'ne götürdü. Burada ilk muayenesi yapılan bıldırcın kılavuzunun tedavisinin yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.

Yaralı kuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınarak tedavisinin yapılması için merkeze götürüldü.

Kadirli Av Sporları Derneği Başkanı Mustafa Serin, yaptığı açıklamada, polis memuru Ercan Alakabak'ın örnek bir davranışta bulunduğunu ve kanadından yaralı bıldırcın kılavuzu kuşunu derneğe getirdiğini söyledi.

Bıldırcın kılavuzunun, göçmen kuşlardan olduğunu ve nadir görülen bir tür olduğuna dikkati çeken Serin, "Nesli değerli ve göçmen bir kuştur. Bu kuşun resmi olarak avlanması yasaktır. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yol uygulamasında yaralı olarak gördüğü bıldırcın kılavuzunu bize getiren polis memurumuza duyarlığından dolayı teşekkür ediyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiğimiz kuş, tedavisinin ardından doğaya bırakılacak." dedi.

Kaynak: AA