Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Çocuklara 'Kırmızı Düdük' Dağıttı

Vali Tuğba Yılmaz: 'Araç içindeki çocuklarımıza ebeveynleri kurallara uymadığı takdirde uyarmaları için kırmızı düdük ve 'yol arkadaşı' dediğimiz oyuncak bebekler ile şapka tişört gibi hediyeler veriyoruz. Onlar da bizim denetimlerimize fayda sağlayacak küçük görevlilerimiz'

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Çocuklara 'Kırmızı Düdük' Dağıttı
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" uygulaması kapsamında trafik denetimine katıldı.

Bursa-Yalova karayolunun Kirazlı mevkisindeki uygulama noktasında jandarma ve emniyet güçlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlere katılan Yılmaz, araçlardaki çocuklara tişort, şapka ve kırmızı düdük dağıttı.

Yılmaz, çocuklara uygulama hakkında bilgi verirken, ailelerden de trafik kurallarına uymalarını istedi. Denetimler esnasında durdurulan bir yolcu otobüsüne binen Yılmaz, sürücü ve yolculara uyarılarda bulundu.

Vali Yılmaz'a İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık da eşlik etti.

Bu arada ekipler uygulama kapsamında Yalova'daki şehirler arası karayollarında bayram trafiğini "drone" ile havadan denetledi.

Bayram tatili sonuna kadar sürecek denetimlerde sürücülere şeker ve kolonya ikram edildi, çocuklara "Minik Jandarma Trafik Dedektiflik Belgesi" dağıtıldı.

- "Onlar da bizim küçük görevlilerimiz"

Vali Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram süresince il genelinde trafik denetimlerinin devam edeceğini söyledi.

Trafiğin en yoğun olduğu yerlerde denetimlerin sıklaştırıldığını vurgulayan Yılmaz, "Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de özellikle trafiğin en yoğun olduğu yerlerde Bursa-Kocaeli istikametinde, Osmangazi Köprümüzde, şehir merkezimizde, turizmin yoğun olduğu yerlerde, ana arterlerde toplam 190 noktada sabit uygulamalarımız aynı zamanda gezici uygulamalarımızla trafik denetimlerimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.

Bayram tatili dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlardan trafik kurallarına mutlaka uymalarını isteyen Yılmaz, "Özellikle uykusuz yola çıkmamalarını, emniyet kemerlerini muhakkak takmalarını, zaman zaman mola vermelerini ve direksiyon başında cep telefonu ile konuşmamalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Denetimler sırasında İçişleri Bakanlığınca başlatılan "kırmızı düdük" projesi kapsamında da çalışmalar yapıldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu sene özellikle İçişleri Bakanlığımızın güzel bir projesi var. Araç içerisindeki küçük çocuklarımızı da bu denetime dahil ediyoruz. Onlara küçük hediyeler veriyoruz. Ebeveynleri kurallara uymadığı takdirde uyarmaları için kırmızı düdük ve 'yol arkadaşı' dediğimiz oyuncak bebekler ile şapka, tişört gibi hediyeler veriyoruz. Onlar da bizim denetimlerimize fayda sağlayacak küçük görevlilerimiz."
Kaynak: AA