'Kurban Bayramı, Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Dayanışmasıdır'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kurban Bayramı'nın cömertlik, dayanışma ve yoksulların sevindirilmesinin tekrar hatırlanmasına vesile olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı, birlik, beraberlik ve kardeşlik dayanışmasıdır." ifadelerini kullandı.

Şahin, mesajında, bayramların, büyükleri ziyaret ederek, küçükleri sevindirerek, gönülleri kazanarak, manevi değerine uygun şekilde yaşanması ve yaşatılması gerektiğini belirtti.

Kurban Bayramı'nın millete, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Şahin, şunları kaydetti:

"Sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı bu mübarek Kurban Bayramı'nda birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Çünkü Kurban Bayramı, birlik, beraberlik ve kardeşlik dayanışmasıdır. Hac farizasını ifa etmek için mukaddes beldelerde bulunan hacılarımız başta olmak üzere yurt dışındaki vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Bayramla birlikte daha çok hissettiğimiz kardeşlik ruhunun başta evlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalan tüm kardeşlerimizi kucaklamasını diliyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle doyasıya yaşamanız temennisiyle, bayramın İslam alemiyle birlikte tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Kaynak: AA