Bölgenin En Büyük Hayvan Pazarı Çorum'da Kuruldu

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, bölgenin en büyük hayvan pazarının Çorum'da olduğunu söyledi.

Başkan Gül, belediye başkan yardımcılarıyla beraber çevre yolu üzerinde geçen ay hizmete açılan canlı hayvan pazarını ziyaret etti. Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin yaşandığı pazarda besiciler ve vatandaşlarla sohbet eden Gül, hayırlı alışverişler diledi.

Belediye tarafından inşa edilen hayvan pazarının son derece modern şartlarda vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Gül, 115 bin metrekare alana kurulu pazarın 3 bin büyük baş, 3 bin de küçük baş hayvan kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Pazar içerisinde satış yapan esnafın her türlü rahatlığının düşünüldüğünü dile getiren Gül, "Bilindiği gibi daha önceden hayvan satışları çadır altında ve sıkıntılı koşullarda yapılıyordu. Şimdi ise girişte bütün araçların ve hayvanların dezenfektesi yapılıyor. Ve pazara öyle giriş yapılabiliyor. Kapalı alanlarımız, açık alanlarımız, padoklar, samanlık, lokanta, kafeterya mescid, cafe, konaklama yeri gibi birçok alan yeni hayvan pazarımızda mevcut." dedi.

Pazarın Kurban Bayramı bitimine kadar her gün açık olacağını bildiren Gül, şöyle devam etti:

"Pazara getirilen hayvanlar, belediyemiz ile ve İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri tarafından kontrol edilmektedir. Pazarımızda oluşan katı atıklar da Katı Atık Bertaraf İstasyonumuza taşınmaktadır. Bu sayede çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek oluşumu engellenmektedir. Hayvan pazarımız çamurdan, tozdan, topraktan arınmış, tamamen hijyenik ve sağlıklı ortamlarda hizmet veriyor. Hayvan pazarı içerisine açılan Vakıfbank şubesiyle birlikte esnafımız ve vatandaşlarımız EFT ve havale gibi işlemlerini daha kolay hale geldi. Hayvan Pazarı’nda banka şubesi açılan ilk şehir Çorum oldu. Vakıfbank yetkililerine teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA