İl Jandarma Komutanı Danışan'a Veda Yemeği

Gümüşhane İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan için veda yemeği düzenlendi.

Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen veda yemeğine Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ile davetliler katıldı.

Yemekte konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Albay Danışan ile yaklaşık 2 yıl birlikte görev yaptıklarını belirtti.

Kendisini hem iyi bir komutan, hem de iyi bir insan olarak hatırlayacağını ifade eden Memiş, "Geçtiğimiz aylarda Trabzon, Giresun ve Gümüşhane ortak operasyonuyla 2 terörist etkisiz hale getirildi. Ben başta Jandarma Komutanımız Albay Cezayir Danışan olmak üzere, bu operasyonda görev alan herkesi tebrik ediyorum. Değerli çalışma arkadaşımız, kardeşimiz Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in ve Eren Bülbül'ün kanını yerde bırakmadık." diye konuştu.

- "Arkadaşlarımızın kanını yerde bırakmadık"

Albay Cezayir Danışan da Gümüşhane'de görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gümüşhane'de en önemli görevlerinin terörle mücadele olduğunun altını çizen Danışan, şunları kaydetti:

"1993 yılından 2015 yılına kadar kolluk kuvvetlerinin inisiyatifinde girilen temas sayısı 9 iken bizim görev yaptığımız 2015 yılından 2018 yılına kadar 7 kez terör örgütüyle temas sağlandı. 20 senelik bir zaman zarfında meydana gelen temas olayını biz 3 yılda gerçekleştirmiş olduk. Gümüşhane'de terör eylemleri gerçekleştiren grubun ele başını 15 Temmuz 2018'de etkisiz hale getirdik. Arkadaşlarımızın kanını yerde bırakmadık. Gözümüz arkada kalmadan Gümüşhane'deki görevimizi tamamlamış olduk."

Konuşmaların ardından Vali Memiş, Belediye Başkanı Çimen ve İl Emniyet Müdürü Karataş, Albay Danışan'a çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA