Gaziantep'te Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklar tamamlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlıklar, turizm ve kurban kesim alanları konusunda tedbirler alındı.

Bayramda belediyeye ait tramvay ve otobüsler ücretsiz olacak. Ayrıca Arefe Günü otobüslerle, Balıklı Meydanı'ndan Yeşilkent ve Asri mezarlıklarına ücretsiz taşıma hizmeti verilecek. Diğer halk otobüsleriyse vatandaşları indirimli fiyattan taşıyacak.

Bayram boyunca 24 saat ekibiyle vatandaşa hizmet verecek olan belediyece, merkez ve ilçe mezarlıklarında yaklaşık 8 biner zambak, çam fidanı ve Yasin-i Şerif ücretsiz dağıtılacak.

Öte yandan kurban kesim yerlerinde bayramın ilk günü itibarıyla ilaçlama yapılacak. Ayrıca, ekipler, bayram süresince çöp konteynırlarını ilaçlayacak.

- Kurban yakalama timi görev başında

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından sahiplerinin ellerinden kaçan kurbanları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu "Kurban Yakalama Timi" bu bayram da görevine devam edecek. Vatandaşlar Arefe Günü dahil bayram sonuna kadar "Alo 153" hattından görevli ekibe ulaşabilecek.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gıda Bankası, 2 bin ihtiyaç sahibi öğrencileriyle yetim çocukların ailelerine et yardımında bulundu.

Sivil ekip ve resmi kıyafetli zabıta ekipleri, alışverişin yoğun olduğu bölgelerde, 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi.

Ayrıca belirlenen kurban kesim alanları dışında park yerleri ve kentin arterlerinde kesim yapılmaması için denetimler sıklaştırılacak.

Kaynak: AA